Voor eens en voor altijd de waarheid: 9x feiten en fabels over cellulite

Cellulite, ook wel de sinaasappelhuid. Veel meiden hebben hier last van en doen hun best ervan af te komen. Er bestaan allerlei zogenaamde wondermiddeltjes, maar voor je ergens aan begint moet je de echte waarheid weten. Daarom behandelen wij vandaag negen feiten en fabels over cellulite.

Cellulite is eigenlijk niets meer (en niets minder) dan zwellingen en verklevingen van het weefsel onder de huid. Wie last heeft van cellulite, ziet vaak ‘putjes’ in haar benen en billen. Dit wordt meestal als iets lelijks gezien, helaas. Toch begrijpen wij dat je benieuwd bent naar de waarheid over dit onderwerp, daarom brengen wij die nu voor eens en voor altijd aan het licht.

9x feiten en fabels over cellulite

Wat is waar en wat niet? Beautify vertelt het je.

1. Fabel: Alleen dikke mensen hebben last van cellulite

Dit is niet waar, of je wat steviger bent of wat slanker maakt geen verschil. Cellulite op de dijen is iets beter zichtbaar als je stevigere benen hebt, maar dit mag bijna geen naam hebben.

2. Feit: Cellulite wordt meer zichtbaar als je ouder wordt

Cellulite heeft alles te maken met bindweefsel en zodra je ouder wordt, wordt je bindweefsel slapper. Hierdoor worden de putjes meer zichtbaar naarmate je ouder wordt.

3. Fabel: Cellulite is hetzelfde als cellulites

Het klinkt bijna hetzelfde, toch zit er een flink verschil in. Bij cellulite gaat het om verklevingen van het weefsel onder de huid, terwijl het bij cellulites om ontstekingen gaat.

4. Feit: Het zit in je genen

Shake what your mamma gave ya, soort van. Genen bepalen grotendeels of je last krijgt van cellulite of niet. Je kan er niets aan doen, het zit er van jongs af aan al in.

5. Fabel: Het is te fixen met anti-cellulitecrème

Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Er bestaan tientallen middeltjes die van alles beloven, maar de werking hiervan is nog nooit wetenschappelijk bewezen. Het enige middel dat wel gegarandeerd helpt is vitamine A-zuur, maar dit krijg je alleen op recept van de dokter.

6. Feit: Masseren helpt tegen cellulite

Het is niet voor niets dat zoveel meiden massaal aan de bindweefselmassage’s gaan, dit werkt tegen een sinaasappelhuid. Ook de cups zijn populair, deze hebben bijna dezelfde werking. Deze twee methodes stimuleren beide de bloedcirculatie, waardoor de cellulite iets afneemt.

7. Feit en fabel: Sporten verhelpt cellulite

Deze gaat twee kanten op. Door te sporten stimuleer je de bloedcirculatie, dat is goed. Maar door gewicht te verliezen wordt de huid slapper en ga je putjes en bultjes meer zien.

8. Feit en fabel: Het ontstaat door ongezond eten

Nog zo’n dubbel gevalletje: ongezond eten. Overgewicht is niet de oorzaak van een sinaasappelhuid, wát je eet wel. Het eten van veel koolhydraten zorgt voor een hogere insulinespiegel, wat indirect de aanmaak van cellulite bevordert. Iedere dag een pastaatje klappen is dus geen slim plan.

9. Feit: Het komt door hormonen

Hormonen spelen een grote rol in de aanmaak van cellulite, net als de genen. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen zorgt voor vetophopingen, vandaar dat veel meiden pas in de puberteit met een sinaasappelhuid te maken krijgen.

Lees ook: Alles wat je wil weten over cellulite

VrouwMamaenzo

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd de waarheid: 9x feiten en fabels over cellulite
Sluiten