Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 11 feb 2017

11 feitjes die bewijzen dat je vagina superkrachten heeft

Wij vrouwen zijn geboren met een vagina. Daar kun je blij mee zijn of niet. Maar, wees er maar trots op. Want jouw vagina kan van kleur veranderen en zelfs levens redden. En er zijn nog meer feitjes over jouw intieme deel die bewijzen dat jouw vagina gewoon superkrachten heeft.

1. Ze kan veranderen van kleur

Je vagina is net een kameleon. Ze kan namelijk van kleur veranderen. We wisten al dat de vagina allerlei vormen en groottes heeft. Maar de kleur verandert ook. Bijvoorbeeld wanneer je opgewonden bent. Het bloed dat op dat moment naar jouw intieme deel stroomt zorgt ervoor dat ze ineens een andere kleur wordt. Ooit op gelet?

De kleur wordt dieper en donkerder tijdens je steamy bedscènes. Maar bijvoorbeeld ook tijdens de zwangerschap. Wanneer er minder oestrogeen in je lichaam zit, kan de kleur ook veranderen. Dan wordt ze lichter en bleker. Maak je daarom geen zorgen als ze ineens een andere kleur aanneemt, vaak is dit een natuurlijk verschijnsel.

2. Ze kan sterker worden

Er zijn namelijk heuse oefeningen voor je vagina. Wanneer je de bekkenbodem traint, kun je een sterkere vagina krijgen. Zo krijg je meer controle over bijvoorbeeld urineverlies (al hopen we dat je daar nog geen last van hebt).

De oefeningen kun je doen bij een fysiotherapeut maar er is ook een app genaamd PeriCoach om je te helpen. Alsof je naar de sportschool gaat om je vagina te trainen. Er is zelfs aan apparaat dat je naar binnen brengt, waarna het meet hoe je spieren er aan toe zijn.

Andere maatregelen die je kunt treffen zijn bijvoorbeeld minder cafeïne drinken (sorry, zoveel koffie is niet zo goed voor je vagina), maximaal negen glazen water per dag drinken en je blaas trainen om langere pauzes tussen je toiletbezoeken te nemen. Drie uur is voldoende.

3. Ze maakt zichzelf schoon

Heel handig. Dat is namelijk waar de vaginale afscheiding voor is. Een transparante, wit-achtige afscheiding is heel gezond. Je vagina bant namelijk alle indringers als bacteriën en oude cellen uit je lichaam om je te beschermen tegen ongewenste ziektekiemen in de baarmoeder. Speciaal geurende zeepjes voor je vagina zijn niet nodig. Vaak tasten ze de pH balans alleen maar aan. En dat wil je niet. Gewoon water is vaak al voldoende.

4. Ze kan groter worden

Klaar om van bil te gaan? Op dat moment stroomt er heel veel bloed naar je vagina. De bloedvaten worden verwijd en dat zorgt ervoor dat ze groter wordt dan ooit tevoren. Hoe meer opgewonden je bent, hoe groter ze kan worden.

5. Ze maakt nooit iets kwijt

Mocht je het nog niet weten, de vagina loopt niet oneindig door in je lichaam. Een tampon, condoom of iets anders wat je er graag instopt zal daarom nooit zoek raken. De vagina is verbonden aan je baarmoeder, maar de baarmoederhals werkt als barrière tussen de twee. Het is wel heel erg moeilijk om iets zo ver door deze smalle opening te duwen (behalve sperma natuurlijk).

6. Ze kan tegen je praten

Niet letterlijk natuurlijk, maar jouw vagina kan je wel vertellen wanneer er bepaalde dingen gebeuren die niet dagelijks voorkomen. Denk aan je menstruatie of wanneer je een serieus risico hebt op kanker. Luister goed naar je vagina en je zult vanzelf merken dat er iets niet pluis is, of als ze anders is dan normaal. Je kunt voor de zekerheid het beste naar de dokter gaan als je denkt dat er iets is veranderd daar beneden.

7. Ze kan levens redden

Wat een girlpower. Je vagina is een superheldin. Er worden momenteel klinische proeven gedaan met ERC, oftewel stamcellen om hartfalen bij patiënten te behandelen. Deze cellen worden uit menstruatiebloed gekweekt tot verschillende soorten cellen die in het lichaam geproduceerd kunnen worden.

In dit geval worden de stamcellen gemaakt in spiercellen van het hart. Dit experiment staat nog in de kinderschoenen, maar er zal een dag komen waarop de vagina nog meer een superheldin zal zijn dan dat ze nu al is.

8. Ze kan de penis gevangen houden

Ha. Geen grap. De vagina staat bekend als penis captivus. Een passende naam als je het ons vraagt, omdat het letterlijk de penis gevangen houdt wanneer de penis binnendringt. Het is een zeldzaam fenomeen, maar in sommige gevallen blijft de penis écht gevangen.

Tijdens je bedscènes gaan de bekkenbodemspieren van de vagina om de penis klemmen, in dit geval veel steviger dan normaal. Daardoor wordt het erg moeilijk of zelfs onmogelijk om de penis weer uit de vagina te verwijderen. Mocht het je overkomen: blijf kalm, lig stil en bel 112. Een tikkeltje gênant is het wel.

9. Ze kan verschillende orgasmes krijgen

Mannen hebben er één. Ik herhaal: mannen hebben er één. Wij vrouwen kunnen maar liefst vier verschillende orgasmes hebben. Een clitorale, vaginale, gemixte of meerdere. Bij de eerste wordt de clitoris gestimuleerd en heb je een orgasme zonder behulp van de penis in je vagina.

Een vaginale orgasme krijg je door de daad, soms met wat clitorale stimulans. Gemixt: vaginaal, clitoraal én cervicaal (wanneer de penis heel diep in de vagina komt), dit kan bij sommige vrouwen nogal pijnlijk zijn. En dan is er nog de laatste: meerdere orgasmes achter elkaar. Wij stemmen voor deze.

10. Het is mogelijk om met twee vagina’s te leven

Het is heel zeldzaam, maar mogelijk. Vrouwen met deze aandoening hebben een vagina die in tweeën is gesplitst, en hebben twee holtes. De vrouw heeft dan ook twee baarmoeders en twee baarmoederhalzen, maar wel een normaal aantal eileiders en eitjes. Het betekent ook dat je twee keer ongesteld wordt elke maand, wanneer een onbevrucht eitje sneller afbreekt dan de ander. Respect voor de vrouwen die dit moeten meemaken.

11. Ze kan er een baby uit persen

Misschien wel de grootste superkracht van de vagina.

Lees ook: Liefde A-Z: deze 6 fabels over de vagina mag je nooit meer geloven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11 feitjes die bewijzen dat je vagina superkrachten heeft
Sluiten