Isis van Graas
Isis van Graas Life 8 mei 2019

Fan van Ferrero Rocher? Dan word je zeker blij van een Ferrero Rocher taart en dit is het recept

We kennen natuurlijk allemaal wel de lekkere Ferrero Rocher chocolaatjes. Van deze lekkernijen konden we al niet afblijven, maar nu bestaat er ook een recept voor een Ferrero Rocher taart. Daar willen we meer over weten.

Bij het idee al krijgen we honger en we hebben nog nooit zo graag in de keuken willen staan. Wacht maar totdat je ziet hoe het eruitziet, want het water loopt je spontaan in de mond.

Lees ook: Snel naar McDonald’s! Ze verkopen nu een nieuwe McFlurry met Fudge & Brownie

Het recept van de Ferrero Rocher taart

De knapperige hazelnoot, de crème rondom en het krokant chocolade notenwafeltje langs de buitenkant zorgt ervoor dat we het liefst het hele doosje op willen eten en in dit geval, de taart.

Dit recept komt uit het boek van de Marrokkaanse koningin van taarten, namelijk Fatima. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder en doe alvast je schort om, want dit kan je niet weerstaan.

Ferrero Rocher taart

Chocoladecake
250 gram bloem, gezeefd
100 gram cacaopoeder, gezeefd
1 zakje bakpoeder
½ theelepel zout
3 eieren
200 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
80 ml zonnebloemolie
180 ml melk
150 ml kokend water

Nutella crème
200 gram ongezouten roomboter
600 gram Nutella
1 theelepel cacaopoeder, gezeefd
3 eetlepels poedersuiker
6 Ferrero Rochers, gehakt

Extra
hazelnoten, gebakken en gehakt
Ferrero Rocher

De bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif met twee eetlepels cacaopoeder. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout en zet apart.

Breek in een andere kom de eieren en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Mix 2 minuten op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en mix nogmaals. Giet het kokend water in delen bij het beslag terwijl je op middelhoge snelheid blijft mixen. Voeg de droge ingrediënten uit de andere kom toe en mix 2-3 minuten.

2. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake in 30-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.

Mix de roomboter op hoge snelheid in 2-3 minuten glad. Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en mix op hoge snelheid. Schraap tussendoor de zijkanten van de kom schoon. Voeg de Nutella toe. Blijf nog 5 minuten mixen tot een stevige Nutellacrème. Dek de kom af en zet 30 minuten in de koelkast.

3. Snijd de afgekoelde chocoladecake in drie delen. Plaats de eerste laag op het taartplateau. Bestrijk met twee volle eetlepels Nutellacrème en verdeel er wat gehakte Ferrero Rocher over. Plaats de tweede laag erbovenop. Bestrijk weer met twee eetlepels Nutellacrème en verdeel ook hier wat gehakte Ferrero Rocher over.

Plaats de derde laag erbovenop en druk zachtjes aan. Bestrijk de gehele taart met een dunne laag crème en zet de taart 30 minuten in de koelkast. Bestrijk daarna de hele taart met een wat dikkere laag crème. Schep de overgebleven crème in een spuitzak en spuit wat toefjes op de taart.

4. Garneer met hele Ferrero Rocher bonbons en druk aan de zijkanten van de taart de gehakte hazelnoten. Bewaar de taart in een taartendoos in de koelkast. Laat de Ferrero Rochertaart 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Uit de Keuken van Fatima van Fatima El Irari (uitgeverij Nieuw Amsterdam) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor €20,99.

Lees ook: Confessions: ‘Ik doe ranzige dingen met het eten van mijn gasten’

Reageer op artikel:
Fan van Ferrero Rocher? Dan word je zeker blij van een Ferrero Rocher taart en dit is het recept
Sluiten