Festival fever? Dit zijn de leukste Europese festivals om met je besties heen te gaan

Het festivalseizoen is al in volle gang, maar de zomer is gelukkig nog lang niet voorbij. Daarom hebben wij de leukste festivals van Europa verzameld waar je nog naartoe kunt gaan. Festival outfitje aan, voetjes van de vloer, en dansen maar.

Op een festival kun je alles uit de kast halen. Glitters op je hoofd, veren in je haar en dansen op blote voeten. We houden ervan. Al helemaal als het gepaard gaat met onze andere favoriete hobby: reizen.

Sziget, Boedapest

Een van de langste festivals deze zomer is Sziget. Het duurt zeven (!) dagen lang, en vindt plaats in de Hongaarse hoofdstad. Onder andere Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Dua Lipa en Arctic Monkeys treden op. Even genoeg van de drukte? Ga dan op ontdekkingstocht met je vriendinnen om het eiland Obuda zelf te bekijken. Want da’s ook zeker de moeite waard.

Melt Festival, Duitsland

Deze zomer vindt Melt Festival plaats op het Ferropolis terrein bij Lake Gremmin in Duitsland. Volgende maand kun je met je vriendinnen luisteren naar optredens van The XX, Florence + The Machine en Nina Kraviz. Voordeel: je hoeft geen. uren te reizen, maar bent wél in een ander land.

Ultra Europe, Kroatië

Ultra Europe is de plek waar je naartoe moet gaan als je niet stil kunt blijven staan wanneer je house of techno hoort. Een leuke toevoeging is dat het festival een aantal extra strand- en bootfeestjes organiseert verspreid door de stad en op de schitterende Adriatische Zee. Dat klinkt toch heerlijk?

Lollapalooza, Parijs

Misschien nog niet heel bekend onder Nederlanders, maar Lollapalooza verdient zeker een plek in je agenda. Dit festival is overgewaaid vanuit Noord- en Zuid-Amerika en werd in 2017 voor de eerste keer georganiseerd in Parijs. Ook dit jaar belooft het weer een groot succes te worden met optredens van onder andere Bastille, The Killers, Dua Lipa, Rag’n’Bone Man, Zara Larsson en Paul Kalkbrenner. Kun je daarna nog even shoppen in je favoriete winkels in Parijs.

Pukkelpop, België

Dit festival wordt het Lowlands van België genoemd. Al jaren trekt het duizenden bezoekers, en de line-up is gevarieerd. Van grote headliners tot verrassende nieuwe namen.Dit jaar doe je er onder andere dansjes op de muziek van Arcade Fire, Bonobo, Imagine Dragons, Kendrick Lamar en N.E.R.D. Plak er een weekendje Antwerpen aan, en je hebt wat ons betref een ideale vakantie.

Mocht je geen zin hebben om na een lange dag dansen in je tent te kruipen – doei nachtrust, hoi dronken campinggasten – kun je ook gewoon een Airbnb boeken. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, maar een ding is zeker: je zult dan in ieder geval wél een oog dicht doen. En kunnen douchen in de ochtend. Amen.

Credit foto: Pexels

 

Reageer op artikel:
Festival fever? Dit zijn de leukste Europese festivals om met je besties heen te gaan
Sluiten