Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 23 jun 2018

Ik probeerde de oordopjes van Knops uit op het Mystic Garden festival en heb er spijt van dat ik dit nooit eerder heb gedaan

Al van kinds af aan was ik veel te vinden op de KNO-poli (keel, neus en oren) in het ziekenhuis. Regelmatig namen ze een hoortesten bij me af omdat ik slecht hoorde en ze plaatsten trommelvliesbuisjes om de hoeveelheid oorontstekingen te beperken. De meeste kinderen groeien hier uiteindelijk overheen, dat is bij mij tot nu toe nog niet gebeurd.

Anderhalf jaar geleden kreeg ik opnieuw buisjes (op mijn 22e is dat vrij uitzonderlijk) om heftige oorontstekingen te voorkomen. Vooral mijn vader merkt het meteen als ik verkouden ben, dan hoor ik slechter door een verstopte buis van Eustachius en reageer ik standaard met: “Wát?!

Ik zet het volume van mijn muziek altijd veel te hard en dat draagt ook bij aan gehoorschade

Het stomme is dat ik op festivals nooit rekening heb gehouden met mijn oren, waarom weet ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk omdat ik dénk dat ik de muziek dan minder hard hoor en ik hou nou eenmaal van harde muziek. Ook in de trein zet ik het volume van mijn iPhone oortjes harder dan strikt noodzakelijk en dat draagt natuurlijk ook bij aan mijn gehoorschade.

Knops oordopjes tegen gehoorschade

Mijn collega Floris heeft samen met wat vrienden nieuwe oordopjes ontwikkeld: Knops. Hij heeft mij gevraagd deze oordopjes te testen en dat heb ik inmiddels gedaan. Op 16 juni, op mijn favoriete festival. Aangezien de meerderheid van mijn vrienden wél zo verstandig is om oordopjes te dragen voelde ik de druk al.

Ik wil niet voor lul lopen met van die fluoriserende oordopjes die uitsteken

Review

Ik heb piepkleine oortjes (heel schattig maar niet handig met oordopjes), gelukkig zijn er verschillende maten die je op de Knops kunt zetten. En Thank God ze verkopen ook een gouden variant. Dan loop je niet rond met van die lelijke oranje fluoriserende oordopjes die uit je oren steken (sorry lieve vrienden die dat wel droegen).

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, omdat ik nooit eerder oordopjes op festivals heb gedragen. En ja, ik kan mezelf nu wel voor mijn kop slaan. Had ik dit maar eerder geprobeerd. Het fijne aan de oordopjes is dat er vier standen op zitten. Handig, want als iemand tegen je praat kun je je oortjes anders afstellen. Daarvoor hoef je ze niet eens uit te doen, je kunt er gewoon aan draaien terwijl ze in je oor zitten.

Als je last hebt van luidruchtige collega’s zijn deze oordopjes ook heel handig

Niet alleen op festivals, ook op kantoor kun je de Knops oordopjes goed gebruiken. Vooral als je luide collega’s hebt, die kun je hiermee lekker wegfilteren waardoor je je veel beter kunt concentreren op je werk. Datzelfde geldt ook voor de trein, dankzij noise cancelling heb je veel minder last van je medereizigers.

De oordopjes zijn verkrijgbaar vanaf 59 euro per set en je kunt ze hier bestellen.

festival oordopjes Knops
Reageer op artikel:
Ik probeerde de oordopjes van Knops uit op het Mystic Garden festival en heb er spijt van dat ik dit nooit eerder heb gedaan
Sluiten