Festivaltrend: Zo blijft je felle lipstick uren zitten zonder hem bij te hoeven werken

Wanneer je op een festival bent heb je wel wat beters te doen dan om het uur checken of je lipstick nog wel ok zit. En heb je al helemaal geen zin om een wc op te zoeken om je mooie dieprode kleur opnieuw aan te brengen. Maar wees gerust: Met deze tip feest jij de hele dag (en nacht) door zonder je ook maar één seconde druk te hoeven maken om je lipstick.

De ochtend voordat het festival begint, begin je met je lippen te voorzien van een dikke laag lipbalsem. Zie het als een soort masker voor je lippen en laat het ruim twintig minuten ‘intrekken’. Veeg de overtollige lipbalsem na de inwerktijd van je lippen met een tissue.

Breng hierna een mooie lipstain aan zoals de Lip & Cheek Stain van Benefit of de Vernis à Levres van YSL. Doe hierna rustig de rest van je make-up en breng opnieuw een laagje van de lipstain aan. En nog één. En nog één. En ja, echt nog één. Breng tenminste vijf lagen lipstain aan die je tussendoor allemaal goed laat drogen.

Dep daarna een mooi koraalkleurige blush in het midden van je lippen wat én zorgt voor een mooi ombré-effect, én de houdbaarheid van je kleur verlengt.

Het enige wat je nog mee hoeft te nemen naar het festival is een transparante lipbalsem met SPF om je te beschermen tegen de zon en de UV-straling. Maar de kleur? Die blijft zitten totdat je weer thuis bent (of in je tent).

Reageer op artikel:
Festivaltrend: Zo blijft je felle lipstick uren zitten zonder hem bij te hoeven werken
Sluiten