Festivaltrend: Zo maak je de vlecht der vlechten waarmee je Queen Festival wordt

In de aanloop naar het festival seizoen zetten we alle festivaltrends op een rijtje. Vandaag de vlecht der vlechten. Kate Bosworth introduceerde deze vlecht en ze kwam, zag en overwon op Coachella.

De vlecht van Kate is alles wat je wil dragen in je haar op een festival. Een bohemian vlecht die iedereen zal staan. Bridget Brager is de haarstyliste die ‘m maakte, en Kate rockte ‘m. En hoé.

We kunnen ons voorstellen dat ook jij de vlecht wil dragen naar een festival. Daarom hebben wij gelukkig de truc ontdekt hoe je dit zelf kunt doen. Even oefenen en voila, jij kan de nieuwe festival Queen B worden.

Maak de vlecht zelf na

Het handigste is om je haar niet op de ochtend zelf te wassen. Je haar is dan vaak gladder en minder stug waardoor de vlecht er eerder uit zal zakken. Het is handig als je haar wat stroever is. Mocht je wel je haar hebben gewassen, gebruik dan wat droogshampoo met texture.

Pak nu een streng haar bij het kroontje van je hoofd op de plek waar je normaal een middenscheiding zou maken. Oftewel begin niet vooraan bij je haarlijn, maar op het midden van je hoofd, en dan op de plek waar je normaal je scheiding zou trekken.

Maak vervolgens een vlechtje naar voren (oftewel vanaf het midden van je hoofd naar voren richting je neus). Maak van het uiteinde van de vlecht twee gelijke strengen en vouw eentje naar rechts achter je oor en de ander naar links achter je oor.

Zorg dat je vlecht in het midden blijft zitten door een schuifspeldje te gebruiken en je vlecht daarmee aan je hoofd vast te zetten. Je kunt het beste in de richting van de vlecht je schuifspeldje erin schuifen zodat je ‘m niet ziet (niet haaks erop).

Omdat het misschien een beetje gek staat als je midden op je hoofd ineens een vlecht bent begonnen, is het handig om een knotje te maken op de plek waar je de vlecht bent begonnen, helemaal hip en het maakt je kapsel af. Natuurlijk kun je de rest van je haar nog krullen, of wat messy maken met droogshampoo. Een beetje haarspray over het geheel heen en je bent helemaal festivalproof.

Reageer op artikel:
Festivaltrend: Zo maak je de vlecht der vlechten waarmee je Queen Festival wordt
Sluiten