Fijn: dit is wat je kunt doen tegen een droge bos haar

Hoewel de meeste dames snel vet haar krijgen, zijn er ook vrouwen die moeten dealen met het tegenovergestelde probleem: droog haar. Wat doe je tegen zo’n onhandelbaar strobosje?

1. Geef het een nachtje rust

Dat betekent niet wassen, geen stylingsproducten en al die andere poespas.

2. Probeer olie

Olie heb je in verschillende soorten bijvoorbeeld jojoba olie. Dit is een olie die je haar vooral voedt en niet meteen heel vettig maakt. Wel moet je even uitvogelen hoeveel je haar nodig heeft want vaak is één druppel al genoeg. Goed opwarmen in je handen en vervolgens inkneden.

3. Minder borstelen

Het blijft verleidelijk om de hele tijd een borstel door je haren te halen, maar het maakt je haren ook erg snel kapot. Zorg dus dat je haren in de ochtend een goede beurt krijgen en laat ze de rest van de dag zoveel mogelijk met rust.

4. Probeer zo min mogelijk haarproducten te gebruiken

Deze producten zijn eigenlijk altijd gericht op versteviging wat snel uitdrogende effecten met zich meebrengt. Als je dan toch producten wil aanbrengen, zorg dan dat ze gebaseerd zijn op enkel natuurlijke ingrediënten.

5. Visoliepillen

Ze zijn inderdaad niet erg smakelijk en erg groot, maar visoliepillen zijn echt een uitkomst voor vrouwen met droog haar. Ze zorgen niet alleen voor een stralende huid, maar ook voor glanzend en gevoed haar. Even doorslikken dus?

Reageer op artikel:
Fijn: dit is wat je kunt doen tegen een droge bos haar
Sluiten