Zara Bircan
Zara Bircan Reizen 11 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze 7 filmplekken kun je echt bezoeken om je lievelingsfilm te beleven

Het is maar al te heerlijk om achterover te zitten en te genieten van de leukste films op televisie. Het kan bijna niet leuker, zou je denken, maar waarom plan je zelf geen bezoekje om deze plekken daadwerkelijk te zien?

Altijd al een tikkeltje jaloers geweest op het leven van je lievelingskarakters? Beleef de leukste filmmomenten zelf met je beste vriendin en plan gauw een trip naar de volgende plekken.

Deze filmplekken kun je echt bezoeken om de film te beleven

Pak de verkleedkist maar weer uit, het is tijd om zelf de plekken van de leukste films op te zoeken. De volgende plekken kun je echt bezoeken om je leukste filmmomenten te herbeleven.

1. Riverdale’s Café

Even een bezoekje plegen bij Riverdale’s Pops Café als echte Veronica en Betty? Het Pop’s Café is onder naam van Rocko’s Diner te bezoeken in Canada. Dus heb je zin in een Jughead burger, dan is deze plek zeker een bezoekje waard.

2. Letters to Juliet

Altijd al Juliets huis willen bezoeken? In de Italiaanse stad Verona is deze met balkon en al te vinden. Je kunt zelfs brieven afgeven in de rode postbus, net als in de film Letters to Juliet.

3. Harry Potters Zweinstein

Het oh-zo-bekende Zweinstein kasteel waar we allemaal mee zijn opgegroeid heet Alnwick Castle en bevindt zich in Engeland. De Steen der Wijzen en De Geheime Kamer zijn hier allebei opgenomen, dus laat de magie maar komen en laat je betoveren in het Alnwick kasteel.

4. Friends Central Perk

Altijd al een drankje willen doen in het café waar de vriendengroep van Friends zich altijd bevinden? Primark heeft een Central Perk filiaal in Manchester geopend waar je ook echt kunt eten en drinken.

5. Belle en het Beest kasteel

Voor de Disney fans onder ons hebben we de leukste plek die jij zeker wilt bezoeken. Natuurlijk waakt prins Adam zich hier niet (meer), maar het kasteel is helemaal geïnspireerd door het Château du Chambord in Frankrijk.

6. Notting Hill markt

De kleurrijke markt uit de film Notting Hill is te bezoeken in Londen en heet Portobello Market. Meerdere scènes zijn in deze buurt gefilmd, dus maak gauw een wandeling en geniet van elke gezellige hoek van de straat.

7. Mamma Mia! strand

Altijd al de romantiek willen beleven van Mamma Mia? De sfeer is zeker te proeven op het strand van Skiathos. Zon, zee en zand – wat wil je nog meer? Wie weet ontmoet jij je drie liefjes in Griekenland.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Deze 7 filmplekken kun je echt bezoeken om je lievelingsfilm te beleven
Sluiten