Nieuws 12 jan 2018 Lianne Görtz

Dit zijn 8 films van vroeger die je als jonge vrouw gezien wil hebben

Pak je laptop er maar bij en open Netflix maar gauw, want dit zijn de films die je gezien wil hebben als jonge vrouw. Dit keer niet voor het nieuwste van het nieuwste, maar voor de golden oldies binnen de filmwereld.

Gewoon omdat een aantal films van vroeger ook leuk, mooi, ontroerend, spannend en romantisch zijn. Ze worden niet voor niets nog steeds wereldwijd goed bekeken.

1. Pretty Woman

Pretty Woman gaat over een vrouw die met mannen mee naar huis gaat om geld te verdienen en haar appartementje te betalen. Tot ze een rijke business man ontmoet die haar leven compleet verandert. Ze gaat van trashy naar classy en deze transformatie is fan-tas-tisch om te zien.

2. Nothing Hill

In Nothing Hill staat het leven van een Engelse man centraal die een winkel heeft met reisboeken. Ook zijn leven verandert compleet als hij één van de bekendste actrices ontmoet. Op sommige momenten pakt dat goed uit, maar soms ook niet. Uiteindelijk is hij natuurlijk wel de gelukkigste man op aarde.

3. Working girl

Als je geïnspireerd wil worden door een working girl, dan wil je deze film zien. De vrouwelijke hoofdpersoon is secretaris en heeft een briljant idee. Dat idee wordt overgenomen door de baas en hij doet alsof het zijn idee is. Uiteindelijk komt boontje om zijn loontje en krijgt zijn vrouwelijk secretaris alle eer die ze verdiend. En terecht.

4. Before Sunrise

/

Met de trein reizen is niet altijd een pretje. Maar voor deze twee personen wel. Zij ontmoeten elkaar tijdens een treinreis en lijken de gelukkigste personen op aarde te zijn. Zoiets kan tegenwoordig alleen nog maar in films. Genieten.

5. Ghost

Deze film is alles behalve eng, als je dat dacht na het lezen van de titel. Deze film staat bekend om steamy, steamy seksscenes. In de trailer zie je al een heet voorproefje.

6. Heathers

Mean girls bestaan niet alleen in het heden, maar waren vroeger ook al een interessant onderwerp voor filmmakers. Deze film is als het ware de bekende film Mean Girls van vroeger. Hilarisch en herkenbaar tegelijkertijd.

7. Flashdance

Alle dansliefhebbers verzamelen. Want dit is een klassieker binnen de dance scene. De hoofdpersoon verdient onder meer geld door haar beroep als professional exotic dancer maar haar grote droom is om het te gaan maken als balletdanseres. Of het haar gaat lukken? Dat zie je natuurlijk in de film.

8. Girls Just Want to Have Fun

Meet de babyversie van Sarah Jessica Parker. Of nou ja, Parker in haar jonge jaren. In de film staan vriendinnen, dans en carrière centraal. Oke, en een hele hoop drama. In ieder geval een film die je echt niet wil missen.

Reageer op artikel:
Dit zijn 8 films van vroeger die je als jonge vrouw gezien wil hebben
Sluiten