Finally: 5 manieren om dat liedje uit je hoofd te krijgen

Iedereen heeft het wel eens. Uren of zelfs dagen lang een bepaald nummer in je hoofd hebben waar je maar niet vanaf komt. Elke keer betrap je je er weer op dat je een paar woorden van het lied zingt. Wil je er gráág vanaf? Deze tips gaan dat voor je regelen:

Songtekst ‘uitlezen’ in je hoofd

Het is je misschien nog nooit opgevallen, maar als je er een nummer in je hoofd zit, zijn het vaak maar drie zinnen. Meestal betreft dit het refrein. Elke keer dat je het weer begint te zingen zijn het enkel en alleen die woorden. Wat als geen ander werkt is om de songtekst op te zoeken en deze te lezen zonder het nummer te luisteren. Doordat je het nummer hebt ‘uit gelezen’ zullen je hersenen de drie zinnen die in je hoofd zitten niet weer doorgeven. Lezen dus maar en je bent er vanaf.

Altijd is ‘kortjakje’ ziek vervangen met je eigen naam

Tip vanuit de Beautify redactie. Iedereen kent het nummer: ‘Altijd is Kortjakje ziek’. Vervang ‘jakje’ met je eigen naam. Dus bijvoorbeeld met de naam Linda. En zing dit een paar keer hardop ‘altijd is kortLinda ziek’. Zo kom je van je nummer af en je zult Kortjakje ook niet in je hoofd krijgen doordat je ‘m hebt vervangen met je eigen naam. Voila.

Denk aan het roze olifantje

Er word je altijd geadviseerd om niet aan het roze olifantje te denken omdat je er dan nooit meer vanaf komt. Maar als je écht dat zeiknummer in je hoofd niet meer aan kan en denkt dat je aan alles liever denkt dan aan dat nummer, denk dan aan het roze olifantje. 100% zekerheid dat je dat nummer in no time bent vergeten.

Deel het nummer met anderen

Stuur het nummer naar een vriendin toe zodat zij over het nummer begint te praten en er ook over gaat nadenken. Dit zorgt ervoor dat je het letterlijk aan een ander geeft. Je kan er ook voor kiezen om ál je Facebookvrienden ermee lastig te vallen door het op Facebook te zetten. Maar misschien een beetje gek als je nou nét een kinderliedje in je hoofd hebt zitten.

Luister een paar keer achter elkaar een ander nummer

Je moet het wel écht een aantal keer luisteren zodat je hersenen de kans krijgen om zich ergens anders op te focussen. Maar doordat je wordt blootgesteld aan een nieuw nummer vergeet je het andere nummer. Zorg er wel voor dat het nummer totaal niet op het andere nummer lijkt. Anders heb je de kans dat je hersenen alsnog stug het vorige nummer op repeat zetten.

LEES OOK: Hips don’t lie: Dit is de reden waarom muziek de seks zoveel beter maakt

Reageer op artikel:
Finally: 5 manieren om dat liedje uit je hoofd te krijgen
Sluiten