Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 21 jun 2015

Finally: Zo vind je echt de concealer die bij jouw huid past

Wakker worden met donkere kringen onder je ogen of een vervelend puistje gebeurt iedereen. Gelukkig is daar concealer om het mee te verbergen. Alleen kan het nogal een klusje zijn de juiste kleur te vinden?

Haal adem, met deze tips vind jij namelijk wel de perfecte kleur concealer voor jouw huid.

Professioneel

Om de juiste concealer te vinden, hoef je vooral niet bang te zijn om hulp te vragen. Ga naar een parfumerie waar iemand die gespecialiseerd is in make-up, jou kan helpen met de juiste kleur. Wat hierbij ook erg belangrijk is: goed licht. Controleer dan ook altijd direct buiten de kleur. Neem even een spiegeltje mee en stap de winkel ujit.

Aparte kleuren concealer

Naast de bekende beige kleurige concealers, zijn er ook groene en paarse concealers te krijgen. Deze zijn bedoeld om donkere kringen te beperken en puistjes weg te werken. Helaas laat het resultaat nog wel wat te wensen over. Wat dan wel de perfecte kleur is? Volgens beautygoeroe Bobbi Brown zit je met geel bijna altijd goed. Laat de wat rozere kleuren liever achterwege.

Het juiste merk

Elke huid en zijn kleur is uniek, er is hier geen label op te plakken met licht, middel of donker. Kies daarom voor een merk wat een uitgebreid kleurassortiment heeft van concealers. Misschien kan het wat meer kosten, maar je zult merken dat zodra je een concealer hebt die perfect matcht met jouw huid, je hier nog lang plezier van zult hebben.

Less is more

Niet alleen een verkeerde kleur concealer is vervelend, ook de manier om deze goed aan te brengen blijft altijd een puzzel. Je wilt geen pannenkoek effect, wat wel snel kan gebeuren met concealer. Breng je make-up aan met een kwast die speciaal voor het aanbrengen van concealer is gemaakt. Om het perfect te blenden kun je het beste nog je ringvinger gebruiken, zo zit jouw concealer gegarandeerd perfect.

Reageer op artikel:
Finally: Zo vind je echt de concealer die bij jouw huid past
Sluiten