Moderne finger waves: déze oldschool haartrend is weer trendy (perfect voor kerst)

De finger waves waren al een trend in de jaren 20. Het lijkt erop alsof ze nu weer terugkomen. Heb je er al eens van gehoord? Waarschijnlijk herken je de haarstijl met S-vorimige krullen wel. De haartrend is heel klassiek, maar ook speels. Van hele duidelijke finger waves tot een meer lossere variant: we zien ze allemaal voorbij komen.

Wij zijn fan.

De moderne finger waves

Je het vooral tijd en geduld nodig om dit kapsel te creëren. Maar met een beetje training heb je het zo onder de knie. De moderne variant van de finger waves zie je ook terug bij voor bekendheden, zoals Beyonce.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest voor later.

Zo maak je finger waves

Om finger waves te maken heb je een paar producten nodig: een mousse, een fijne kam en een föhn.

1. Begin met gewassen haar

Als je haar net gewassen en daardoor goed doorkam baar is kan je het makkelijk in de S-vormen stijlen.

2. Mousse is je beste vriend als het gaat om finger waves

Mousse helpt je om de vormen van de finger waves te creëren. Dus voordat je begint is het de bedoeling dat je je hele haar insmeert met mousse. Daarna maak je met de fijne kam de vormen in je haar. Als je de S-vormen maakt, gebruik je je vinger om de ‘bochten’ vast te houden zodat je ze niet weer helemaal lostrekt.

Voor de oldschool haarstijl verdeel je de finger waves over al het haar op je hoofd. Bij de meer moderne variant worden de finger waves alleen gemaakt in het voorste deel van je haar bij de haaraanzet. Dit staat heel mooi als je bijvoorbeeld langer haar hebt en dit vastgebonden hebt achter op je hoofd.

3. Droog het haar om de mousse vast te zetten

Als je blij bent met het resultaat kan je je haar drogen met een föhn, op deze manier zorg je ervoor dat de S-vormen vast gezet worden. Door je haar te föhnen zal het niet gaan pluizen en blijven alle haren waar ze horen te zijn.

Als je je haar niet wilt föhnen kan je het ook zo laten drogen, wel is het dan handig om een styling strip om je hoofd te doen of een zijden sjaal, anders heb je kans dat de krullen uitzakken.

Lees ook: Get ready: dit zijn dé haarkleuren van de herfst/winter 2020

Reageer op artikel:
Moderne finger waves: déze oldschool haartrend is weer trendy (perfect voor kerst)
Sluiten