Inga Stoit
Inga Stoit Life 29 aug 2018

Fitness je om af te vallen? Deze dingen moet je absoluut niet doen

Ben jij druk in de weer met fitness om af te vallen? Let dan op de volgende dingen: dit moet je absoluut niet doen. Want als jij dit wel doet, dan blijft het resultaat uit. En dat zou zonde zijn, want dan ben je voor niks bezig met trainen, en alles wat daarbij komt kijken.

Tegenwoordig ben jij alleen maar bezig met fitness. Dit zie je niet terug wanneer jij in de spiegel kijkt. Maar hoe kan dat nou? Want je doet zo erg je best. Dit zijn de dingen die jij niet moet doen, want op die manier bereik jij helaas maar vrij weinig:

Bang zijn voor het krachthonk

Het krachthonk is meestal gevuld met brullende mannen, jij voelt je hier niet op je gemak. Daarnaast denk je dat je net zo wordt zoals zij, door hetzelfde soort oefeningen te doen. Dit is niet het geval. Het is namelijk heel goed om aan krachttraining te doen. Je wordt echt niet 1-2-3 een vrouwelijke versie van de hulk. Daarnaast verbrand je vaak meer (en langer) calorieën, dan wanneer je alleen maar cardio doet.

Denken dat crunches je een sixpack opleveren

Crunches leveren jou alleen een sixpack op, wanneer dit gecombineerd is met full body workouts. Een sixpack krijg je wanneer jouw vetgehalte laag is, je gezond eet en veelal in de sportschool te vinden bent. Met crunches alleen, kom jij er niet. Daar is meer werk voor nodig. Dus of je stopt met het idealiseren van de sixpack, of je bent blij met een vrouwelijk mooi buikje. Een wasbordje is namelijk echt niet nodig.

Altijd maar hetzelfde doen

Jouw lichaam raakt gewend aan routine. Met als resultaat: de ‘resultaten’ blijven uit. En dat is lullig wanneer jij hard traint. Maar jouw lichaam is slimmer dan dat, als je deze niet uitdaagt – gebeurt er vrij weinig. Zorg daarom dat je jouw training afwisselt. Dit kan gaan om verschillende oefeningen, of andere workouts. Varieer in oefeningen voor het beste resultaat. Op deze manier neem jij je lichaam ‘slim’ in de maling.

Stoppen met eten

Als jij goed bezig bent met fitness, is het belangrijk om goed te eten. Men zegt wel eens dat het wasbordje in de keuken wordt gemaakt. En dat is behoorlijk waar. Gezond eten is namelijk noodzakelijk voor goede resultaten. En niet eten, is een enorm slecht idee. Wanneer jij je lichaam niet voedt, grijpt het naar jouw reserves. Dit houd jij niet vol, uiteindelijk grijp je naar voedsel en verstoor je de goede lieve vrede van binnen. Train hard en voed jezelf met gezond eten.

Bang zijn voor een rood hoofd of zweet

Je bent in de sportschool om jezelf aan het werk te zetten. Dit is de plek waar jij een rood hoofd mag krijgen, en waar zweet thuis hoort. Niemand van ons vindt dit leuk. Maar het hoort er nu eenmaal bij. En het is heel jammer wanneer jij denkt: ‘Ik train wel wat minder hard, want anders word ik rood of ga ik zweten’. Maak je geen zorgen over beide aspecten. Dit betekent namelijk dat jij goed bezig geweest bent, eenmaal thuis gedoucht en wel – ben jij des te blijer.

Eindelijk antwoord op letterlijk al je vragen over fitness

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fitness je om af te vallen? Deze dingen moet je absoluut niet doen
Sluiten