Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 22 aug 2018

Damn girl! Dankzij dit gratis fitness schema op je telefoon zie jij er binnen de kortste keren super afgetraind uit

Ben je in een sportieve mood en wil je er graag afgetraind uitzien? Deze gratis fitness schema’s kunnen je daarbij helpen. De schema’s staan in verschillende apps die je gewoon op je telefoon kunt downloaden. Heel handig, je hoeft er niet eens voor naar de sportschool.

Aangezien een personal trainer voor de meesten van ons onbetaalbaar is, is het wel zo fijn dat je online waanzinnig veel fitness schema’s kunt vinden. Dankzij deze verschillende workouts zie jij er binnen de kortste keren (op eigen kunnen) afgetraind uit.

Fitness schema op je telefoon

Er is een aantal gratis apps te vinden in de App Store waarbij je een schema volgt van dertig dagen. Je kunt van te voren zelf aangeven op welk niveau je zit: beginner level 1, beginner level 2, intermediate level 1, intermediate level 2, advanced level 1 en advanced level 2. De onderstaande apps vormen samen een compleet fitness schema waarbij je verschillende groepen spieren traint.

30 Day Butt

In deze app staat je een fitness schema van dertig dagen dat gericht is op het trainen van je billen (uhm, wie wil dat nou niet). Rustdagen zijn ook opgenomen in het schema dus daar hoef je zelf geen rekening mee te houden. Per dag ben je ongeveer tien minuten kwijt en daar wordt je heel erg vrolijk van.

Alle oefeningen kun je thuis doen dus dat ongebruikte abonnement van de sportschool kun je ook stop zetten. Dan kun je dat geld weer besteden aan een mooie (lees: sexy) sportoutfit. De app houdt jouw progressie bij en dat werkt super motiverend. Hallo, wie geeft er nou op als je op 82 procent van je einddoel zit?!

30 Day Plank

Deze workout neemt maar weinig tijd in beslag maar onderschat hem vooral niet. Als je de oefening goed doet, want dat is wel belangrijk, worden je spieren net zo hard als staal.

Het fijne aan deze reeks apps is dat je altijd naar voorbeelden kunt kijken en tegen betaling zelfs hele instructievideo’s. Hierdoor weet je zeker of je een oefening goed doet. Tip is om naar jezelf te kijken in de spiegel of jezelf te filmen terwijl je de oefeningen doet. Zo kun je later nog eens terugkijken of je je rug wel goed recht houdt.

30 Day Arms

Heb jij al moeite met een optillen van een bierkratje (je bent heus niet de enige)? Dan is de 30 Day Arms wel een goede uitdaging voor jou. In dertig dagen tijd ga je ongetwijfeld een verschil merken en versla jij je collega’s op de vrijdagmiddagborrel makkelijk met een potje armpje drukken.

In de onderstaande screenshot vindt je een voorbeeld van een doorsnee workout uit de app. Dit is beginners level 1 en je kunt op een rustig tempo je spierkracht opbouwen. Als je op het blauwe oogje klikt kom je bij de visuele uitleg van de oefeningen, want uhm.. floor tricep dips … hoe moet dat ook al weer?

30 Days Ab

Het schema van deze app is waarschijnlijk de pittigste van allemaal, maar wel de meest effectieve. Je zult af en toe echt tot het gaatje moeten gaan en jezelf moed in moeten spreken. Als je voor ogen houdt wat je doel is gaat dat jou zeker weten lukken.

De meeste van deze oefeningen zul je al wel kennen. De bekende sit-ups, leg raises en crunches kom je hier namelijk tegen en het schema verloopt vrij vlot. Voor deze workout is het wel aan te raden wat langere tussen pauze’s in te lassen en een yogamatje is eigenlijk wel een vereiste. De meeste oefeningen doe je namelijk zittend of liggend op de grond.

30 Days Squat

Wil jij mooie ronde billen en sterke bovenbenen kweken? Dan is deze squat-challenge echt iets voor jou. Na dertig dagen is het de bedoeling dat jij 175 (!) squats kunt doen *slik*. Als je al sportief bent aangelegd is de kans groot dat je na twee weken al vooruitgang hebt geboekt.

30 Day Squat

We willen je wel meegeven dat iedereen een ander lichaam heeft en de een meer aanleg heeft voor een afgetraind lichaam dan de ander. Probeer daarom een goede inschatting te maken van jouw eigen niveau. Leg de lat niet te hoog, je kunt beter wat langzamer opbouwen, dan zal het resultaat uiteindelijk alleen maar beter zijn.

Reageer op artikel:
Damn girl! Dankzij dit gratis fitness schema op je telefoon zie jij er binnen de kortste keren super afgetraind uit
Sluiten