Fitnesstrainer komt expres bijna 32 kilo aan om het er vervolgens weer af te sporten

Ja je leest het goed. Deze fitnesstrainer kwam met opzet 32 kilo aan en sportte het er vervolgens weer af. Waarom? Om een inspirerende reden:

Drew Manning, een fitnessinstructeur uit Amerika, stelde zijn eigen lichaam op in de naam van de wetenschap. Of nouja, zijn eigen wetenschap.

Lui

Een echte fitnessjunkie is Manning, die liever een spinaziesapje verkiest boven een goddelijke brownie. Echter was Manning volgens zijn vrouw Lynn een behoorlijk bevooroordeelde trainer. Zijn insteek was: ‘Als iemand overgewicht heeft, houdt dit gewoon in dat iemand lui is.’

Zelf ervaren = inleven

Geen goede instelling voor een trainer dus en daar moest verandering in komen. Manning was wel eens benieuwd of er meer achter zat dan alleen doorzettingsvermogen. De trainer kwam vervolgens expres 32 kilo aan, om dit er later weer af te sporten. Hij wilde ook wel eens ervaren wat mensen met overgewicht meemaakten tijdens het afvallen.

‘Ik dacht altijd: iemand die overgewicht heeft, die is gewoon lui.’

Minder gezellig en lui

Manning vertelt achteraf dat hij vooral heeft geleerd dat afvallen niet slechts een goed sportprogramma en gezond voedingspatroon vereist. De psyche komt namelijk ook om het hoekje kijken en speelt een verbazingwekkend grote rol. Zijn vrouw gaf aan dat hij minder gezellig was, erg onzeker was over zijn uiterlijk, minder actief was in en rondom het huis en dat hij ook minder speelde met hun tweejarige dochter.

Gelukkig kwam na een half jaar het omslagpunt waar Mannings weer begon met sporten en gezond eten. Hoewel het hem redelijk makkelijk afging, bleef hij wel sterk verlangen naar vet en suikerrijk voedsel. Toch niet zo makkelijk, hè Manning?

Chocolate chip cookies

Manning heeft na deze ervaring wel het idee dat hij zijn klanten aanzienlijk beter kan begeleiden. Iets wat we stiekem een boel trainers aan kunnen raden (buiten de gezondheidsrisico’s om natuurlijk). En zijn vrouw Lynn? Die is vooral blij dat ze haar man nu wél eens blij kan maken met haar home made chocolate chip koekjes..

Reageer op artikel:
Fitnesstrainer komt expres bijna 32 kilo aan om het er vervolgens weer af te sporten
Sluiten