Zo fix je je make-up wanneer je teveel hebt aangebracht

Of het nou komt doordat je gedachteloos je make-up aan het aanbrengen was of dat je tijdens het aanbrengen van de finishing touch nog net even uitschoot, van teveel make-up aanbrengen hebben we allemaal weleens last. In plaats van weer helemaal opnieuw te beginnen hebben we tips voor je waarmee je de schade kan beperken.

Lipstick

Teveel aan lipstick is makkelijk te verwijderen. Natuurlijk kun je met een watje met make-up remover de complete lipstick afnemen en weer opnieuw aanbrengen. Ook kun je de lipstick net zo lang afhappen op een tissue totdat de kleur vervaagd is.

Maar wanneer je met een donkere kleur uitgeschoten bent over de randen van je lippen is het een ander verhaal. Want je wilt niet de foundation daaronder beschadigen. Wat je dan het beste kunt doen is de kleur weghalen met een highlighterpen zoals bijvoorbeeld de Touche Éclat van YSL. Op deze manier verwijder je voorzichtig de kleur maar blijft je foundation intact.

Oogschaduw

Wanneer je teveel oogschaduw hebt aangebracht kun je voorgaande truc met de highlighterpen toepassen. Zo haal je de overtollige kleur weg zonder de rest van je look te beschadigen. Ook creëer je op deze manier een basis voor een eventuele andere kleur.

Wanneer je de kleur te donker vindt kun je dit oplossen door de oogschaduw te blenden met een lichte zand- of beigetint. Zo hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen maar haal je de hele donkere kleur op een makkelijke manier weg.

Blush

Teveel aan blush kun je op verschillende manieren oplossen. Is het een crème blush? Dan is het een kwestie van blijven blenden totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Zorg ervoor dat je de kleur altijd naar boven toe vervaagt. Wanneer je teveel naar beneden bent uitgeschoten kun je dit fixen met het overblijfsel van je foundation op je kwast. Strijk hiermee over de ongewenste gedeeltes waar de blush zit. Hierdoor haal je de kleur weg zonder je foundation te beschadigen.

Is het een poeder blush waar je teveel van hebt aangebracht? Dan is dit makkelijk te verhelpen door er met een poederkwast met transparante poeder overheen te gaan. Ook vervaagt dit mooi de eventuele harde randen die je kunt hebben bij het aanbrengen van blush.

Wenkbrauwpoeder/gel

Voor teveel wenkbrauwpoeder geldt hetzelfde als voor blush. Soms is het op te lossen door er met een poeder overheen te gaan. Zo wordt het resultaat minder donker en hard. Wanneer er echt geen redden meer aan is kun je met een wattenstaafje met make-up remover heel precies de kleur weghalen. Even afpoederen en een nieuwe poging wagen is dan het advies.

Mascara

Wanneer je te enthousiast geweest bent met het aanbrengen van mascara krijg je het gevreesde spinnenpoten-effect. Om dit te voorkomen kun je met een oud mascaraborsteltje of een wimperkammetje je wimpers nog even doorkammen. Op deze manier kam je alle overtollige mascara weg, en blijven er mooie klontvrije wimpers over.

Eyeliner

Als je in de spiegel kijkt en bedenkt dat je een verre van subtiele eyeliner hebt gezet kun je dit op verschillende manieren fixen. Een manier is om de lijn wat dunner te maken met een wattenstaafje. Wanneer je het wattenstaafje eerst even nat maakt onder de kraan en er dan oogmake-up remover op doet blijft er bijna geen vette olielaag achter. Zo kun je op een hele precieze manier het lijntje corrigeren.

Een andere manier is om je eyeliner om te turnen tot een smokey eye. Dit doe je door de eyeliner met je vinger of een kwastje over je hele ooglid uit te wrijven. Een beetje highlighter onder je wenkbrauw en in je binnenste ooghoek en je bent klaar.

Highlighter

Teveel highlighter heeft op een doordeweekse dag een beetje een te hoog uitgaansgehalte. Wanneer het een crème highlighter betreft kun je dit weer vervagen met je foundation kwast en een heel klein beetje foundation.

Een poeder highlighter kun je afzwakken door er een transparante poeder overheen aan te brengen.

Foundation

Een teveel aan foundation is het makkelijkste op te lossen wanneer je het op tijd ziet. Dan is het een kwestie van het teveel afnemen met een tissue en vervagen met een foundation kwast.

Wanneer je pas buiten tot de conclusie komt dat je foundation er wel erg cake-achtig uitziet kun je nog proberen om het poederige effect wat af te zwakken door er een hydraterende mist overheen te sprayen. Op deze manier ziet je make-up er in ieder geval minder mat en make-upperig uit.

Reageer op artikel:
Zo fix je je make-up wanneer je teveel hebt aangebracht
Sluiten