Dit is wat het succes van flirten bepaalt

Flirten, we doen het allemaal. Of het nou in het openbaar vervoer is, op kantoor, of tijdens uitgaan. Het gebeurt gewoon. Maar hoe zit flirten nou eigenlijk in elkaar? En wat bepaalt nou het succes van flirten?

Laten we allereerst zeggen, flirten kan de start zijn van je ‘happily ever after’. Stel je zit in de metro, en die ene knappe man tegenover je zoekt contact, met zijn ogen, of door je een compliment te geven, dan maak je de keuze daarin mee te gaan of het te negeren. Flirten is hoe het allemaal begint.

Maar wat is flirten nou eigenlijk? Flirten is veel meer dan de gedachte ‘ik ga erop in of niet’. Het is een ingewikkeld proces, maar het goede nieuws, je wordt er beter in naarmate je het vaker doet. Fijn. Het grappige is dat het volgens ‘The Week’ niet gaat om de fysieke verschijning van iemand maar juist om de uitstraling van iemand: hoeveel zelfvertrouwen heeft diegene en hoe erg straalt hij of zij uit via het flirten dat ‘ie beschikbaar is. Bijvoorbeeld door oogcontact te maken of door te glimlachen.

Ben je geen ‘smooth’ prater? Haal adem. Het gaat meer om je lichaamstaal dan om de perfecte openingszin. Volgens de BBC wordt 55% van het succes van flirten bepaald door de lichaamstaal terwijl ‘maar’ 38% wordt bepaald via de toon van iemands stem en de snelheid waarmee iemand praat. 7% wordt maar bepaald door de exacte woorden.

Kortom, focus je op je lichaamstaal en de toon en snelheid waarmee je praat en je zult meer succes hebben dan het ontzettend knappe meisje dat verveelt voor zich uit te kijken naast jou in de tram.

Reageer op artikel:
Dit is wat het succes van flirten bepaalt
Sluiten