Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 15 aug 2017

Food minded? Deze 11 situaties zijn maar wat herkenbaar als je werkelijk altijd aan eten denkt

Denk je nú aan eten? Dan kan je gerust zeggen dat eten een groot onderdeel is van je leven, en dus een gevalletje food minded bent. Wedden dat je deze elf situaties als geen ander herkent?

1. Je kan uren praten over eten

Over hoe goddelijk de pasta was die je gister hebt gegeten, of een recept wat je op Facebook hebt gezien: alles wordt besproken. Je kan uren praten over de malsheid van je biefstukje, of het foodgasm dat je krijgt van je lievelingschocolade.

2. Je begrijpt Selena Gomez volkomen

Vooral over haar voorliefde voor eten. Toen je het filmpje zag waarin ze de volgende zei:
‘I love italian food, I love Chinese food, I love Thais food, I love fastfood, I love french food… Actually I love all kinds of food’ , wist je het zeker: wij begrijpen elkaar.

3. Op een feestje ben je direct op zoek naar de hapjes

En als je ze eenmaal hebt gespot kan je je op geen enkel gesprek meer focussen. Je staart je blind op de schaal met bitterballen die wordt rondgebracht en je kan het niet laten, je loopt er achteraan. Je moet jezelf inhouden om er niet direct drie te pakken…

4. ‘Wil iemand nog de laatste?’

Vraag je vaak als je ziet dat er nog één zielig zalmhapje met smart op je ligt te wachten. Uiteraard zegt iedereen dat jij ‘m mag, en dat kan je dan ook niet laten.

5. Je leeft naar je eetmomenten toe

Tijdens je ontbijt denk je alweer aan de lunch die je gaat eten, en als je die op hebt kijk je alweer uit naar je avondmaaltje. Er zijn soms dagen bij dat je je uren doorkomt op kantoor door te denken aan wat je gaat eten. Echt wel een beetje gênant.

6. Als je iets hebt bestelt zit je letterlijk de minuten af te tellen

En denkt elke keer dat als de ober uit de keuken komt met gevulde bordjes dat het voor jou is. Als je dan ziet dat de borden naar de buren gaan, ben je lichtelijk geïrriteerd. Je zegt ook een aantal keer: ‘Goh, wat duurt het toch lang’

7. ‘Gezellig eten’ kan je niet

Eh, ja je vindt het reuze gezellig. Maar je kan niet om de vijf minuten een hapje nemen in de trant van gezelligheid. Je brein vertelt je namelijk dat je zo snel mogelijk alles moet opeten. Want het is zóóó lekker. Je vriendinnen en familie vinden dit soms een beetje ongezellig aan je.

8. Iets leuks doen betekent voor jou ‘iets met eten’

Als een vriendin vraagt: ‘Zullen we iets leuks doen?’ Antwoord jij steevast met het voorstel om ergens te ontbijten, lunchen, te borrelen met hapjes óf te dineren. Je kan simpelweg niets bedenken wat nog leuker is dan eten.

9. Bij aankomst op je vakantie kijk je direct waar je kan eten

Dit is iets wat je automatisch doet. Je weet in no time waar je lekker kan ontbijten en de dichtstbijzijnde supermarkt heb je binnen luttele momenten in je vizier.

10. Je maakt je zorgen of je wel genoeg eten binnenkrijgt

Als je niet de controle hebt over je eigen eten dan raak je lichtelijk in paniek. Want je bent niet zo bang of je het lekker vindt, maar vooral of het wel genoeg is. Je moet elk moment van de dag in staat zijn om íets te eten.

11. ‘Trek’ is je meestgebruikte woord

Want je hebt het nou eenmaal áltijd, echt waar. Of zeg je honger? Oeps.

LEES OOK: Waarom vrouwen chocolade eten en mannen juist vlees

Reageer op artikel:
Food minded? Deze 11 situaties zijn maar wat herkenbaar als je werkelijk altijd aan eten denkt
Sluiten