Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 27 nov 2014

Foodlovers D&D: Het ultieme winterse kopje Pumpkin Spice Latte

Koude dagen vragen om een kopje warme koffie, thee of warme chocolademelk. Het liefst met een dekentje op de bank. Een gewone kop koffie zou alleen net even té saai zijn. Tijd voor een fabuleuze kop koffie namelijk een Pumpkin Spice Latte. En Foodlovers D&D vertellen je hoe je die maakt:

Benodigdheden 2 koppen

360 ml melk
2 espresso
2 el pompoen puree
1 tl pumpkin spice
1 vanille stokje
2 tl maple syrup

Voor de pumpkin spice
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
0,5 tl kardemom poeder
snufje piment

Voor de pompoen puree
1 pompoen

To do voor de pompoen puree

Gaar de stukken pompoen in de oven op 200ºC voor ±30 min. Prak of pureer het vruchtvlees tot het een glad mengel is.

To do voor de pumpkin spice:

Gooi alle ingredienten bij elkaar en mix ze.

To do voor de Pumpkin Spice Latte:

Verwarm de koude melk met een (in de lengte) gehalveerd vanillestokje, de pompoen puree, de pumpkin spice en de maple syrup
op een middel-laag vuurtje. Breng het mengsel aan de kook en zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Verwijder voorzichtig de vanille stokjes en verdeel over 2 mokken. Giet in elke mok een shot espresso en top deze goddelijke
koffie af met een toef slagroom. Happy days!

Reageer op artikel:
Foodlovers D&D: Het ultieme winterse kopje Pumpkin Spice Latte
Sluiten