Foodlovers D&D: Voortreffelijke rode linzensoep

Lotte Nijborg 25 sep 2014 Column

Iedere donderdagmiddag kun je op Beautify een lekker en gezond recept vinden die écht healthy is. Bedacht, gemaakt en gefotografeerd door foodlovers en creabea stel Didier & Daphne. Verliefd op elkaar en samen verslaafd aan eten. Zij bewijzen des te meer dat gezond eten er nog steeds uit kan zien als food porn en een ware sensatie op je tong teweeg kan brengen. Wij zijn dol op ze én op hun recepten en dat delen we natuurlijk maar al te graag. Dit keer: rode linzensoep.

Linzen zijn vetarm en rijk aan eiwitten. Ze bevatten vitaminen, calcium, magnesium, ijzer, kalium, en zink. Ook bevatten deze rode, platte, erwtvormige zaadjes veel proteïnes. Daardoor zijn ze heel goed te gebruiken binnen een vegetarisch dieet. Ook zorgen de linzen dat je insulinepieken minder worden. Dit betekent dat je minder zin hebt in zoetigheid. Handig als je er een kilootje af wil hebben maar toch niet met je vingers uit de snoeppot kan blijven. Met de juiste kruidensamenstelling maak je een heerlijke rode linzen soep:

Benodigdheden:
  • 1 scheutje olie (mag zijn olijfolie, pindaolie, sesamolie, kokos olie. Varieer!)
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden
  • 1/2 tl gram masala
  • 1/2 tl paprika
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 citroen
  • 1 stengel citroen gras, gekneusd/ingesneden
  • 1 liter groenten bouillon
  • 250 gram rode linzen (te verkrijgen in de supermarkt)

Pak een soeppan en doe hier een scheutje olie (ongeveer 3 el) in. Fruit het uitje, de gember, de knoflook en de rode peper op een laag vuurtje voor vijf minuten (Let op: het is de bedoeling dat je het mengsel aanfruit zonder dat het verkleurt). Voeg de kruiden toe en bak dit een paar minuten mee. Blus af met het sap van de helft van een citroen. Voeg het citroengras, de linzen en één liter groentebouillon toe en laat de soep 25 minuten pruttelen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Eet smakelijk.

Reageer op artikel:
Foodlovers D&D: Voortreffelijke rode linzensoep
Sluiten