Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 3 jul 2019

Fotogeniek zijn? Zo sta je perfect op je vakantiekiekjes

Toegegeven, we besteden veel tijd aan ons leven documenteren. We maken veel foto's (zelfs van je reis naar de supermarkt) en delen die ook nog eens met de wereld via Instagram of Snapchat. En dat maakt je er ineens van bewust dat het fijn is dat je dan wel een beetje fotogeniek staat afgebeeld.

Of de camera nu van je houdt of niet, het komt allemaal neer op één lichaamsdeel: je hoofd. Of eigenlijk, hoe jij je hoofd tegenover de camera beweegt. Je kunt je hoofd op een bepaalde manier kantelen en gebruik maken van je ‘goede kant’. Handig voor je vakantiekiekjes, die toch wel mooi moeten zijn.

Wees gerust als je niet bent gezegend met fotogenieke genen. Bijna geen enkel gezicht is perfect symmetrisch en daarom is het mogelijk dat je een favoriete kant van je gezicht hebt. Een onderzoek van
Wake Forest University heeft zelfs ontdekt dat de linkerkant van je gezicht meer emotionele expressie heeft dan de andere kant.

Jij kan het ook, echt waar

Denk eens aan celebrities, wat staan die toch altijd verdomde goed op de foto. En ze worden ook zó vaak gefotografeerd. Hoewel een flinke laag make-up vaak helpt, is op een specifieke manier poseren het halve werk.

Een specifieke pose wordt heel vaak gebruikt door deze celebrities. Niet gek. En het is echt veel simpeler dan je denkt. Het is zo simpel als het kantelen van je hoofd, lichtelijk naar jouw ‘beste of mooiste kant’. Je kin is een klein beetje naar beneden gekanteld. Als laatste: de lach. Met of zonder zichtbare tanden.

Het is een subtiele manier om op je mooist op de foto te staan en jouw fotogenieke kant te laten zien. Wat de kanteling betreft: het verdoezelt lelijke schaduwen in je gezicht, waardoor je kaaklijn slanker lijkt. Oefen maar eens voor de spiegel, je zult zien dat ook jij fotogeniek kan zijn.

We hebben nog wat tips voor je: Niet zo fotogeniek? Met deze 7 tips kan het niet meer misgaan

Did you miss us? We’re back TONIGHT. Leave your questions down below👇🏽 and maybe I’ll answer a few 😏💋#WorldOfDance @nbcworldofdance

999.1k Likes, 9,251 Comments – Jennifer Lopez (@jlo) on Instagram: “Did you miss us? We’re back TONIGHT. Leave your questions down below👇🏽 and maybe I’ll answer a few…”

Reageer op artikel:
Fotogeniek zijn? Zo sta je perfect op je vakantiekiekjes
Sluiten