Emma Vloeimans
Emma Vloeimans | LinkedIn Life 24 mrt 2020

Vervelen is niet nodig: 6 tips voor het maken van de mooiste foto’s met je iPhone

Slaat de verveling al toe? Terwijl sommigen keihard aan het werk zijn, zitten anderen thuis geïsoleerd op de bank. Toen de quarantaine nog héél ver weg leek, volgende de Beautify-redactie een fotografie cursus bij Annet de Graaf, gerenommeerd iPhone fotograaf. Wat zijn dé tips en tricks voor het maken van mooie foto’s met je iPhone? Annet legde het ons uit.

Na deze quarantaine fotografeer jij met je iPhone als een pro.

Fotograferen met je iPhone

Fotograferen met je iPhone lijkt zo makkelijk, maar als je écht mooie foto’s wilt maken dan is er meer voor nodig dan alleen de knop indrukken met je duim. Annet legde ons uit hoe je het mooiste portretten van anderen schiet aan de hand van de volgende punten.

1. Start de dialoog

Begin het gesprek met degene die je fotografeert. Wat vindt hij of zij leuk, waarover is je model gepassioneerd? Zodra je hem of haar daarover laat vertellen, zie je dat het gezicht ontspant en de ogen beginnen te stralen. Dat levert het meest indringende portret op.

2. Vind een uniek perspectief

Kijk niet alleen vooruit, maar ook boven, onder en achter je. Zo ontdek je soms de mooiste dingen. Annet houdt zelf bijvoorbeeld van de weerspiegelingen in het water, zoals de grachten van Amsterdam.

3. Gebruik de nachtmodus wanneer het donker wordt

De nachtmodus werkt het beste als je een lange exposure hebt, wat betekent dat de lens voldoende tijd heeft om scherp te stellen en licht naar het beeld te trekken. Het beste resultaat bereik je door je iPhone op een statief te zetten, voor de langste exposure tijd en daardoor de mooiste foto’s.

4. Denk in beeldkaders

Zie je een mooie muur, een bankje voor het water of een vergaan portiek? Dit kunnen de perfecte beeldkaders zijn voor jouw foto. Je framet de wereld naar jouw hand. Heb je een mooi kader gevonden? Dan kan je wachten tot het juiste moment, bijvoorbeeld wanneer er voorbijgangers langslopen.

Nu je thuiszit kan je dat ook anders aanpassen. Zet de ramen open, zoek een mooi frame en wacht bijvoorbeeld totdat de wolken zich mooi hebben gevormd of totdat er een zwerm vogels voorbij vliegt. Of fotografeer je huisdier, dat is natuurlijk altijd een goed idee.

5. Sta altijd frontaal ten opzichte van je kader

Je kan je vast nog herinneren dat je vader vroeger de vakantiekiekjes lekker schuin en ‘speels’ nam. Nou, dat doen we dus niet meer als het aan Annet ligt. Fotografeer je kader altijd frontaal, zo maak je een beeld met de grootste impact.

6. Heb geduld

Geduld is een schone zaak, dat blijkt ook bij fotograferen met je iPhone. Annet geeft aan dat ze soms wel uren zit te wachten op een bepaalde plek met mooi kader, voordat ze de juiste foto schiet.

Dankzij deze tips kan jij straks fotograferen als een pro. Gelukkig heb je voorlopig nog genoeg tijd om te oefenen.

Lees ook: Hoe je in 5 simpele stappen met je iPhone de mooiste foto’s van je hond maakt

Reageer op artikel:
Vervelen is niet nodig: 6 tips voor het maken van de mooiste foto’s met je iPhone
Sluiten