Deze vrouw plaatste foto’s zonder make-up op Tinder en dit is wat er gebeurde

Wat er gebeurt als je je inschrijft op Tinder en alleen foto's plaatst zonder make-up en zonder retouchering versus foto's zonder make-up en met retouchering? Beauty vlogger Alexis Mitchell zocht het uit. Waar vallen mannen nou écht op?!

Alexis heeft normaal gesproken alleen Instagram foto’s online staan waar ze make-up draagt en waarbij de foto’s geretoucheerd zijn met een app. Voor dit experiment besloot ze te onderzoeken wat het verschil zou zijn als ze foto’s zou plaatsen zonder enig spoortje make-up en zonder dat ze foto’s aantrekkelijker had gemaakt met een app.


Ze schreef zich in op Tinder en plaatste drie make-uploze selfies zonder ze te bewerken. Bij de eerste 100 mannen die ze voorbij zag komen maakte ze een swipe-beweging naar rechts, oftewel ze gaf aan geïnteresseerd te zijn. Daarna wachtte ze af hoeveel reacties ze kreeg. Na vijf uur bleek dat ze zestien matches had.

Vervolgens retoucheerde ze de drie dezelfde selfies die ze had gebruikt met de app ‘Relook’. Ze plaatste de foto’s en gaf opnieuw aan voor de eerstvolgende 100 mannen dat ze ze wel zag zitten. Dit keer had ze 76 (!) matches.


Links de ongeretoucheerde foto, rechts de geretoucheerde versie


“The edited pictures caused a much more enthusiastic response than my natural head shots did. I feel like the experiment shows that men who use dating apps like Tinder are more responsive to a cleaner, more flawless appearance, not necessarily heavier makeup and exaggerated features,” she said.

Deze uitkomst lijkt toch wel overeen te komen met de mening van mannen waarbij we vaak genoeg horen dat ze ons prachtig vinden zonder make-up en zelfs vaak mooier. Misschien kunnen we het ze een keer vragen in een Mannendossier. Bekijk haar hele vlog video over dit experiment hier:

Reageer op artikel:
Deze vrouw plaatste foto’s zonder make-up op Tinder en dit is wat er gebeurde
Sluiten