Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 10 jul 2018

Aha! Zo weet je eindelijk welke foundation je moet kiezen voor jouw huid

Foundation is dé uitkomst wanneer wij onze oneffenheden willen camoufleren. Toch zijn er heel veel soorten, maten en kleuren. Daardoor is het soms lastig om te kiezen welke foundation geschikt is voor jouw huidtype. Vandaar dit artikel; hierna weet jij ongetwijfeld waar jouw huidje het mooiste van wordt.

Je gaat op jacht naar de ideale foundation passend bij jouw huidtype, maar wat is wijsheid – welke ga jij kiezen? Soms kun je door de bomen (oftewel ruim assortiment), het bos niet meer zien.

De keuze in foundation is ruim en hierdoor neemt jouw twijfel toe. Je kan je geld maar één keer uitgeven en daarom is het fijn te weten welke jij gaat kiezen.

Egale huid

Als jij gezegend bent met een egale huid, mag je jezelf een gelukkige meid noemen. Dit scheelt jou zoveel gedoe en stress. Het neemt natuurlijk niet weg, dat ook jij je lekker wilt opmaken. Een dagcrème waarin een kleurtje zit, is voldoende voor jouw huid.

Dit is de lichtste vorm van foundation. Je hoeft geen plakkaten op te smeren, een beetje is voldoende. Je kan het eventueel afmaken met een blush. Meer heb jij echt niet nodig.

Droge huid

Een vloeibare foundation (uit een tube of flesje), is top voor jouw droge huid. Je hebt slechts een paar druppeltjes nodig om jouw gezicht op te maken. Doordat deze soort vloeibaar is, smeert het lekker makkelijk uit.

Voor jouw huidtype is een foundation op basis van olie super. Het brengt vocht in de huid en maakt het daardoor wat voller. Op deze manier voelt jouw gezicht niet droog aan, en draag jij tegelijkertijd een mooi dekkend kleurtje.

Vette huid

Wanneer jij last hebt van een vette huid (met puistjes), wil je deze niet nog vetter maken. Je kiest om die reden voor een foundation op waterbasis en dus niet op oliebasis.

Deze variant droogt snel en daarom is het handig je gezicht eerst goed in te smeren met crème. Naast de vloeibare variant kan je ook kiezen voor foundation op poederbasis. Er zijn diverse poedertjes die wel dekken, maar niet verstoppen. En dat is uiteindelijk het mooiste voor jouw huidje.

Reageer op artikel:
Aha! Zo weet je eindelijk welke foundation je moet kiezen voor jouw huid
Sluiten