Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 22 juni 2018

Dit zijn de 7 foute kroegen van Amsterdam, waar je toch telkens weer belandt

Foute kroegen zijn oh-zo erg, want je wil er eigenlijk niet heen. Maar toch hebben de barren een soort aantrekkingskracht op je, waardoor je er bedoeld of onbedoeld, keer op keer belandt. Staat er een nog onbekende naam tussen? Gebruik het ter inspiratie voor jouw volgende foute kroegentocht in Amsterdam.

Aan het begin van de avond zeg je nog zo: ‘Daar gaan we echt niet naartoe hoor’. En ja hoor, uiteindelijk beland je opnieuw in de Cooldown. Op de één of andere manier zijn het altijd de foute kroegen waar jij eindigt. Hieronder een bekend rijtje in Amsterdam:

Chupitos

Deze plek staat bedenkt om de shotjes, die hier rijkelijk vloeien. De shotjes staan vaak in de fik; wat een hoop vette foto’s op Instagram oplevert. Deze shotjes zijn met name geliefd: marshmallow, zure mat, raketje of bloemetje. Naast de shotjes is deze bar bekend om de barmannen, echte hotties (nog een reden om dit plekje vaak te bezoeken).

Bubbels

Iedereen kent wel iemand met een scharrel uit de Bubbels. Alle mannen zijn hier letterlijk op jacht. De muziek is fout en de shotjes blijven maar doorkomen. De Bubbels is de aangewezen plek om een avondje stappen af te ronden. Het lijkt op een soort van afvoerputje (maar dan op een goede manier natuurlijk).

Cooldown Café

Dit is de plek waar heel Nederland zich verzamelt. Jongens vanuit het platteland komen hier maar al te graag. De meisjes zijn er knap en er hangt een goede sfeer. De wc-dames zijn hier minstens even gezellig en doen vrolijk mee aan het bruisende kroegen-sfeertje.

Jantjes Verjaardag

Wat voor het Cooldown Café geldt, gaat ook op voor Jantjes verjaardag. Dit is de place to be voor niet-Amsterdammers. Je kan er heel goedkoop biertjes scoren en genieten van ‘holle bolle gijs’ muziek. Het publiek is lekker lam en de foute muziek staat op non-stop.

Café Nol

Van buiten is het net een bordeel en dat thema zet zich ook binnen voort. Het is een typisch Jordanees café waar gezelligheid voorop staat. De bierglazen bij Café Nol zijn authentiek (van die glazen waar je vader vroeger ook uit dronk). Daarnaast is karaoke een vast onderdeel van een avondje Nol.

Dwarsliggertje

Dit café wordt ook wel de 2,50 genoemd en dat komt door de 2,50 euro stikker op het raam. In dit café is het publiek gemengd, maar eerlijk: alleen het behang van aluminiumfolie trekt je aandacht. De muziek is heerlijk fout dus je kunt vooral ongegeneerd meeblèren.

Feest van Joop

Dit café mag niet ongenoemd blijven. Het is één van de meest foute kroegen gelegen bij het Leidseplein. Ouderwets schuren wordt hier volop gedaan. En het ‘zaken naar de grond’ gebeurt meerdere malen. Fouter dan dit wordt het haast niet. Perfect voor jou en je vriendinnen om een avondje Amsterdam mee af te sluiten.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 foute kroegen van Amsterdam, waar je toch telkens weer belandt
Sluiten