Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 19 feb 2018

Hè?! Dat je alleen foute mannen ontmoet komt door luchtvervuiling in de stad

Als je vanuit een dorp naar een stad bent verhuisd en de mannen in je nieuwe woonplaats flink vindt tegenvallen, kan daar wel eens een opmerkelijke verklaring voor zijn. Want gedragen de mannen zich als horken die alleen aan zichzelf denken en is het woord ‘fuckboy’ echt compleet van toepassing? Dan komt dat door de lucht.

Als je uit een dorp komt zijn je vriendinnetjes van vroeger misschien al eeuwen samen met hun lover. Misschien denken ze zelfs wel aan trouwen en kinderen krijgen, terwijl jij nog steeds tevergeefs Tinder af swipet op zoek naar een man die wél te vertrouwen is.

Want wat een deceptie is dat: de mannen in de stad. Het lijkt of ze allemaal alleen maar aan zichzelf denken. En dan in het speciaal aan één ding en dat is zoveel mogelijk vrouwen in hun bed krijgen. Zucht.

De romantiek lijkt verdwenen uit de stad. En daar hebben wetenschappers nu een opmerkelijke nieuwe verklaring voor gevonden. Nee, het is niet het feit dat er verschrikkelijk veel mooie vrouwen zijn, waardoor de mannen niet willen settelen. Het is de luchtvervuiling.

Waarom kom je alleen foute mannen tegen?

Hé?! Ja, onderzoekers zijn erachter gekomen dat blootstelling aan luchtvervuiling kan leiden tot onethisch gedrag. En laat er in een stad nou veel meer uitlaatgassen en dat soort dingen zijn.

Het onderzoek, gepubliceerd in Psychological Science, laat zien dat luchtvervuiling meer doet dan alleen schade aan de gezondheid en het milieu toebrengen. Het heet vreemd genoeg ook invloed op hoe mensen zich gedragen.

Zo vergroot luchtvervuiling onder andere angstgevoelens en kan het zelfs leiden tot crimineel gedrag. Oké dan.

Luchtvervuiling heeft invloed op je gedrag

Het blijkt namelijk dat steden met hoge niveau’s van luchtverontreiniging vaker last hebben van misdaad. In het onderzoek werd ook gekeken naar dingen als armoede, werkloosheid, geslacht, leeftijd, hoeveel mensen er wonen in de stad en nog veel meer dingen. Maar zelfs als ze al die variabelen lieten meewegen, bleek er nog steeds een duidelijk verband tussen luchtverontreiniging en hoe naar mensen zich gedroegen.

Ook uit verschillende experimenten die de onderzoekers deden bleek dat mensen die in vieze lucht zijn, zich oneerlijk gedragen.

Goed, het is dan misschien geen excuus voor mannen om jou als vuil te behandelen. Maar het verklaart misschien wel waarom je alleen foute mannen tegenkomt in de stad.

Mocht je op zoek zijn naar een nette man, dan is het misschien toch een idee je zoekratio iets te vergroten. Baat het niet dan schaadt het niet…

Reageer op artikel:
Hè?! Dat je alleen foute mannen ontmoet komt door luchtvervuiling in de stad
Sluiten