Foutje gemaakt met de zelfbruiner? Zo laat je die lelijke strepen verdwijnen

Zelfbruiner is een fantastische uitkomst. Je hoeft er niet voor in de zon, loopt geen zonneschade op en eindigt toch nog met een kleurtje. Maar wat nou als het compleet fout is gegaan? Wanneer de strepen overal op je benen staan of je juist te oranje of donker bent uitgevallen? Dan is je zelfbruiner ineens de duivel. Het is gênant en je moet ook nog eens wachten tot het is afgesleten. Of toch niet?

Gelukkig zijn er tegenwoordig een paar trucjes bekend waarmee je zo je zelfbruiner foutjes kunt oplossen.

Scrubben met die handel

Scrub voorzichtig met een bodyscrub over de huid samen met een exfoliërend handschoentje en een hydraterende olie. Geef wat extra aandacht aan de tanplekken waar je extra van baalt. Deze truc zorgt ervoor dat je het bovenste laagje van je huid voorzichtig verwijdert en maakt je tan uiteindelijk egaal. Zorg vervolgens wel dat je je huid goed insmeert, zodat je huid niet uitdroogt en de laatste restjes tan los kunnen komen.

Ga aan de slag met citrus

Deze truc is erg simpel. Snij een citroen door midden en wrijf deze voorzichtig over je mislukte tan. Het sap zorgt ervoor dat de tan een klein beetje lichter wordt en daardoor minder opvallend.

Aardappeltje erbij?

Koude schijfjes aardappel zouden ook zo nog maar eens je redding kunnen zijn. Door de schijfjes voorzichtig over je huid te wrijven wordt net als met citroenen je tan lichter.

Voorkomen?

Helaas komen foutjes met zelfbruiner eigenlijk voornamelijk voort uit een slechte voorbereiding. Zorg dat je je huid altijd netjes hebt geëxfolieerd en gehydrateerd voordat je begint met smeren. Breng daarnaast ook altijd de zelftan aan met een speciale handschoen zodat het product niet alleen gelijk kan worden verdeeld, maar ook voorzichtig in de huid kan worden geblend. Have a safe summer ladies.

Reageer op artikel:
Foutje gemaakt met de zelfbruiner? Zo laat je die lelijke strepen verdwijnen
Sluiten