Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 apr 2018

Friese famkes opgelet! In deze Friese bar in Amsterdam krijg je het Fryslângevoel

Als Fries meisje heb je misschien je geboortestreek achter je gelaten om in de grote stad te gaan studeren, werken en wonen. Maar hoe leuk je het ook vindt, je houdt altijd een beetje heimwee naar Fryslân.

Gelukkig is er nu een Friese bar in het westen waar jij je op en top thuis gaat voelen als Fries famke. Namelijk Thúskomme in de Amsterdamse wijk Zeeburg.

Er is een Friese bar in Amsterdam genaamd Thúskomme

De bar is – die is opgericht door Jurjen Nagel en de broers Maarten en Joost Heiligers – staat volledig in het teken van Friesland. Denk: een tjalk boven de bar, muurschilderingen van Mata Hari en een menukaart met Friese gerechten.

De Friese borrelplank is favoriet, vertellen de mannen aan het Parool. Het motto van de zaak: ’Yt en geniet. Kunnen we ons volledig in vinden.

En mocht het verlangen naar je ouderlijk huis echt ondraaglijk worden, dan heeft bar Thúskomme ook een oplossing. Joost: ’We hopen ook een soort baken in de buurt te worden, waar je ’s avonds in pyjama kan komen voor koffie en een spelletje.’ We houden het in gedachten.

Reageer op artikel:
Friese famkes opgelet! In deze Friese bar in Amsterdam krijg je het Fryslângevoel
Sluiten