Ga je voor Mister Right Now of wacht je op de ware? De wetenschap geeft antwoord

Yasmine Esser 23 feb 2016 Love

Natuurlijk wil je die meeslepende, allesverslindende liefde. Je wilt de roze wolk, je wilt de zevende hemel, je wilt niet kunnen slapen, je wilt wekenlang geen honger hebben, je wilt alles zien door een roze bril. Maar soms is het beter om niet eindeloos te wachten op die prins op het witte paard, op de perfecte man. Dat zegt althans de wetenschap.

Volgens evolutionaire wetenschappers is het geen slim idee om iedere man af te wijzen, stuk voor stuk, om dat hij nét niet leuk genoeg is. De onderzoekers denken zelfs dat niet al te kieskeurig zijn, het voortbestaan van de mensheid heeft bepaald.

Dat werkt zo. Primitieve mensen – de jagers en verzamelaars in de prehistorie – moesten snel beslissen of ze ergens nog een betere partner konden vinden. Dachten ze van wel, dan was dat altijd een risico. Namelijk het risico dat het niet zo was en dat ze niet voor nageslacht konden zorgen. Als je ervoor koos om te wachten, liep je het risico dat je nooit met iemand in bed zou belanden. Dat vertelt onderzoeker Chris Adami van de Michigan State University, aan the Daily Mail.

Liefde is nooit altijd koek en ei

Moeten we dan maar genoegen nemen met minder? Nou, liefde zal nooit 100 procent van de tijd geweldig zijn. Er zullen dagen zijn dat je je lover wel achter het behang kunt plakken. Er zullen dagen zijn dat jullie ruzie maken alsof jullie leven ervan afhangt.

Maar zolang je weet dat je van hem houdt en dat hij jou altijd op nummer één zal zetten, weet je dat het goed is. Neem nooit genoegen met iemand die jou niet koestert.

LEES OOK: Dit is waarom Netflix voor een betere relatie zorgt volgens onderzoek

Reageer op artikel:
Ga je voor Mister Right Now of wacht je op de ware? De wetenschap geeft antwoord
Sluiten