Ga jij je haar verven? Zo krijg en behoud je een mooie kleur

Je haren verven blijft een inslag op je lokken. Behandel ze daarom met extra veel liefde. Tips voor alle haarkleuren om zo lang mogelijk van je coupe te genieten:

Blond

Als je je haar blond verft wil het al snel een gelige verkleuring met zich meebrengen (zeker bij brunettes die over gaan naar blond). Wat te doen? Maak gebruik van zilvershampoo. Hoewel die een tijdje geleden nog bedoeld was voor je oma, kan het nu ook jouw lokken redden. In deze shampoo zitten namelijk violetpigmenten. Dit zijn je beschermengeltjes om verkleuringen tegen te gaan.

Brunette/Zwart

Donker haar wil nog al snel een rode gloed krijgen in de zomer. Dit valt te voorkomen met groene shampoo. Groen is namelijk de tegenligger van rood en is daarom dé truc voor brunettes om hun mooie kleur te behouden. Even navragen bij je kapper voor die groene shampoo dus.

Rood

Wanneer je je aan een rode kleur gaat wagen is het van het allergrootste belang om je kleuring goed te verzorgen. Rood wast namelijk het snelste uit door zijn kleine pigmenten. Een oplossing is een color glossing touch up. Hierbij krijgt je haar een masker mét kleur om je tint te boosten.

Een algemene tip is om je haar, voordat je de zee in springt of gaat zwemmen in een bad vol chloor, af te spoelen onder de douche. Je haar werkt namelijk als een spons en in dat geval is het stukken beter je haar te laten volzuigen met zoet water.

Reageer op artikel:
Ga jij je haar verven? Zo krijg en behoud je een mooie kleur
Sluiten