Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 16 jul 2015

Ga voor de ultieme liefde en neem nooit maar dan ook nooit genoegen met minder

Langzamerhand zie je om je heen steeds meer stelletjes. Iedereen ontmoet 'de ware' en is hoteldebotel verliefd. Steeds meer van je vriendinnen maken plannen om te gaan samenwonen. Een angstgevoel bekruipt je. Vorige week ging je nog met een knappe maar random dude mee naar huis na een avondje flink in de lampen te hebben gehangen. Waar blijft jouw ultieme liefde?

Tsja, hij was leuk. En je bent al een tijdje vrijgezel. Wat zeggen we? Al best wel lang inmiddels. En tot nu toe vond je dat eigenlijk allemaal wel prima. Maar de laatste tijd baal je er toch een beetje van. Waar je vriendinnen in het weekend romantisch uit eten gaan, zit jij het Gossip Girl seizoen opnieuw te kijken. Zij doen aan dubbeldaten, jij hebt geen date.

Ja, er is nog steeds genoeg te beleven maar je wil ook wel eens een avondje bank. En dan was het toch wel leuk geweest als er iemand met jou op die bank zat waar je tegenaan kon hangen, waar je mee kon knuffelen, en waar je je fijn bij voelt. Je roept al heel lang hoe fijn het single leven is. En dat je nog echt geen vent wil. Maar de laatste tijd, ook al roep je het nog zo hard, geloof je er eigenlijk zelf niet meer in.

Maar dit is een gevaarlijk stadium. Je komt namelijk terecht in de fase ‘ik wil graag een vriendje maar waar ga ik ‘m vinden?’. En in die fase kun je nog wel eens voor een man kiezen die het nét niet helemaal is. Alleen maar om er één te hebben. Want je hebt er niet zomaar een gevonden. Al helemaal niet iemand waar je tot over je oren verliefd op wordt. Maar als er iemand om de hoek komt kijken die wel redelijk voldoet aan al je eisen (oké, hij heeft iets teveel haar op zijn rug maar dat kan ik harsen toch? En hij lacht raar maargoed dat hoor ik straks toch niet meer), dan ben je al snel geneigd die aan de haak te slaan en tegen iedereen te roepen hoe perfectly happy jullie twee zijn. Doe. Het. Niet. Ga voor die ultieme liefde.

Jij verdient niets minder dan de allergrootste liefde die je je maar kunt voorstellen

Jij bent jij en jij bent geweldig. En daarom verdien je het niet om een man te hebben die jou niet helemaal gelukkig kan maken. Of een man die niet helemaal voldoet aan wat jij graag zou willen. Waarom zou je je tijd verspillen aan een liefde die niet groot genoeg is om je gelukkig te maken? En waarom zou je niet verder kijken tot je dat gevoel wél hebt? Het gevoel bestaat, de liefde bestaat, geloof erin en neem niet genoegen met minder.

Je mag nooit je droom opgeven

Vroeger droomde jij toch ook van die Prins op het witte Paard? Geef maar eerlijk toe. Ook jij wilde niets liever dan het sprookje. Een man ontmoeten, gigantisch verliefd worden en voor altijd gelukkig leven, samen. Een knappe man die niet alleen de looks heeft maar ook de brains en het fijne karakter. Geef dat niet op. Hij loopt rond. En weet je waarom? Iedereen heeft een ander beeld van Prins Charming, en we vallen daardoor niet allemaal op dezelfde man. So go for it. Dromen zijn er niet om op te geven maar om na te jagen.

Het leven is kort

Te kort om bij iemand te zijn die het niet is. Je zult iedere dag tegen hem aan ‘moeten’ kijken, en iedere dag met hem ‘moeten’ leven. Alle dagen dat je daar geen zin in hebt, zijn verspild. Doe wat je gelukkig maakt, doe wat je leuk vindt om te doen mét diegene die je leuk genoeg vindt om het mee te doen. Voor je het weet zijn de jaren voorbij en heb je het gevoel gehad dat je nog steeds stil staat. En die jaren kun je nooit meer inhalen.

Als je bij de halve liefde blijft loop je misschien de ware mis

En hoé zonde zou dat zijn?! Als je wordt afgeleid door iemand waar je niet echt bij wil zijn, kan het wel eens zo zijn dat je de ware niet ziet. Of er geen oog voor hebt. Of ‘m wel tegenkomt maar er niets mee doet omdat je in een relatie zit met je ‘halve liefde’ (zo noemen we ‘m maar even voor ’t gemak). Er loopt voor iedereen iemand rond. Maar ze lopen niet iedere dag langs. Onthou dat. Je gaat toch iedere dag nog zoeken naar die ware. En dat brengt een hoop onrust met zich mee.

Prins op het witte paard, verschijnt u maar.

Reageer op artikel:
Ga voor de ultieme liefde en neem nooit maar dan ook nooit genoegen met minder
Sluiten