Gaaaaaap: Hoe langer je gaapt hoe slimmer je bent blijkt uit onderzoek

Een nieuwtje in de categorie raar maar waar: hoe langer je gaapt, hoe slimmer je bent. Ben jij een echte geeuwkampioen? Dan kun je het nog wel eens ver schoppen in het leven. Dat blijkt tenminste uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens een ellenlang college, als je aan het einde van je werkdag een beetje gaar bent of misschien wel tijdens het stappen: je moet vreselijk gapen. Voortaan is dit niet iets meer om je voor te schamen. En als mensen naar je lachen en zeggen dat het bedtijd is, dan heb jij nu een goed antwoord klaar. Want dat je gaapt, betekent dat je slim bent.

Gapen omdat je slim bent

Gapers zijn de slimsten

Amerikaanse onderzoekers ontdekten namelijk dat er een verband is tussen gapen en de grootte en complexiteit van het brein. Gapen koelt namelijk je hersenen af. En dat is vooral nodig als je veel denkt.

Mocht je denken dat olifanten, paarden, leeuwen of walrussen vast langer geeuwen dan mensen, omdat ze groter zijn, dan heb je het mis. Het gaat puur om hoe groot je hersenen zijn en om hoeveel zenuwcellen je hersenen bevatten. Professor Andrew Gallup van de Universiteit van New York legt uit: ’Niet de grootte van het lichaam of de anatomie heeft invloed op hoe je gaapt. Want alle dieren geeuwen minder lang dan de mens.’

Laat ze maar lachen

Gaap je regelmatig? Dan heb je gewoon een fantastisch brein. Je bent super slim en dat betekent: je kunt het ver schoppen in het leven.

Blijf maar gewoon lekker gapen. Want misschien maken mensen flauwe opmerkingen, maar jij weet dat je ooit veel succesvoller zal zijn. En misschien wel hun baas. Haha.

Misschien wil je dit ook lezen: Ben je snel afgeleid? Dan is je werk of studie gewoon saai, aldus de wetenschap

Reageer op artikel:
Gaaaaaap: Hoe langer je gaapt hoe slimmer je bent blijkt uit onderzoek
Sluiten