Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 24 okt 2015

Gaat het steeds stroever tussen jullie? Dit kun je dit doen om je relatie te redden

Je voelde je al dronken als hij je alleen maar aanraakte, je kon maanden geen hap door je keel krijgen en je lichaam tintelde nog uren na als hij je tot een hoogtepunt had gebracht. Maar nu heb je een naar gevoel. Je relatie is niet meer wat het geweest is. Wat kun je doen?

Het is niet dat jullie ruzie maken, je voelt je alleen niet meer echt verbonden met hem. Alsof jullie langzaam de de interesse in elkaar verliezen. Alsof jullie elkaar zachtjes steeds verder wegduwen. Je wilt niet dat hij op een avond zegt: ‘Ga zitten, we moeten praten.’ Of: ‘Ik denk dat het beter is dat we uit elkaar gaan.’ Je houdt van hem.

Focus meer op zíjn geluk

Oké, als eerste: weet je wel zeker dat je echt je best doet voor jullie relatie? Of doe je stiekem toch wat je zelf wilt en dram je je zin door bij hem? Misschien is het niet helemaal eerlijk dat hij niets te zeggen heeft over hoe jullie je zaterdagavond invullen. Of dat je zijn mening over het interieur – hij wil een bank die lekker zit, jij gaat voor die harde designer sofa – wegwuift alsof het er niet toe doet. Niet dat je alles moet doen wat hij wilt, dat is ook geen goede basis voor een relatie. Pff, best ingewikkeld. Wat moet je dan doen? Compromissen sluiten. Ga naar dat concert waar je écht geen zin in hebt, maar waar hij het al maanden over heeft. Als jij focust op zijn geluk, zal hij focussen op jouw geluk.

Wees wat minder grumpy

In gelukkige relaties maken lovers vijf keer zoveel positieve opmerkingen over elkaar en hun relaties als negatieve uitspraken. Iedereen komt wel eens moe en chagrijnig thuis na een lange dag, maar snauw hem dan niet meteen af. Denk positiever over je relatie. Als je het eigenlijk al hebt opgegeven, valt er natuurlijk weinig meer te redden.

Kijk een romantische komedie

Misschien dat hij daar geen trek in heeft, maar dan heb je bij deze toestemming om toch door te zeuren en hem mee te slepen naar de bioscoop. Onderzoekers van de New Yorkse Universiteit van Rochester beweren namelijk dat een zoetsappige film je relatie kan redden. Het is niet zo dat je liefdesleven precies zo perfect hoort te zijn als in een romcom, maar het is wel goed om na te denken wat het grootste probleem van de koppels in de film is. Uiteindelijk is dat bijna altijd miscommunicatie. Jullie tweetjes lijken ineens weer een goed team. Gelukkig.

Misschien is het ook een goed idee je seksleven onder de loep te nemen

Klik op de foto en lees hoe je je libido een boost kunt geven en weer een ontembare seksgodin kunt worden.

Reageer op artikel:
Gaat het steeds stroever tussen jullie? Dit kun je dit doen om je relatie te redden
Sluiten