Redactie
Redactie Gesponsord 15 jan 2020

Gadgets om je gezondheid een boost te geven

Nieuw jaar, nieuwe jij. Het regent goede voornemens. In de lijstjes scoort ‘gezonder leven’ altijd hoog. Bij jou ook? Dan is het tijd voor actie: met deze tips vind jij de perfecte Samsung Wearable om je op weg te helpen.

Het is zo makkelijk om te roepen dat het anders moet, maar doen is een tweede. 2020 is het jaar van ‘no excuses’; gezonder leven was nog nooit zo makkelijk met al die technologie die ons activeert of juist aangeeft wanneer we moeten ontspannen. Want beide zijn heel belangrijk!

Goede nachtrust

Slapend rijk worden, luidt de uitdrukking, maar slapend gezond worden is een stuk makkelijker. Uit verschillende onderzoeken blijkt constant weer hoe belangrijk slaap is voor je lijf. Zo zouden volwassenen elke nacht gemiddeld acht uur slaap nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. en zou langdurig slaaptekort meer risico op bepaalde ziekten opleveren. Weet je niet of je genoeg slaapt? Via je smartwatch, bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fit, kun je zien hoe het is gesteld met je nachtrust, omdat de sleep tracker je slaappatroon meet. Dat moet genoeg motivatie bieden om dan ook te zorgen dat je genoeg uurtjes pakt.

Afvallen

Als er nodig wat (kerst)kilo’s af moeten, is het fijn als je ziet hoeveel je er nu eigenlijk al in rust (jaja, ook dan verlies je calorieën, bijvoorbeeld als je slaapt) en met activiteiten verbrandt. Met de Galaxy Watch Active2 kun je goed zien hoeveel je er die dag bent kwijtgeraakt. Altijd belangrijk: doorslaan in het tellen van calorieën is echt niet nodig. Maar een beetje opletten in combinatie met meer bewegen, kan als je wilt afvallen geen kwaad.

Meer bewegen

Ja, meer bewegen is wel een must als je gezonder wil leven. Maak het leuk voor jezelf door (realistische) doelen te stellen, bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag. Je kunt met de Galaxy Watch Active2 je trainingen bijhouden en de functie ‘running coach’ gebruiken om realtime gericht advies te krijgen.
 

Haal adem

Stress in lichte mate is niet eens zo ongezond, maar als je lijf continu in stressmodus schiet, is dat niet goed. De Galaxy Watch Active2 heeft een geïntegreerde hartslagmonitor die een melding geeft bij een abnormale hartslag. Het apparaat detecteert ook je stressniveau. Om weer in balans te komen, kun je de functie ‘breath’ gebruiken. Ademhalingsoefeningen zijn sowieso goed om jezelf in een stresssituatie weer tot rust te brengen.

Ontspanning

We weten allemaal dat ontspannen op z’n tijd belangrijk is, maar ontspannen betekent niet meteen: niets doen. Het kan ook al heel rustgevend werken als je even je smartphone aan de kant legt en muziek luistert. Met de Galaxy Buds kun je Spotify bedienen en je hoeft niet bang te zijn dat je allerlei belangrijke telefoontjes of berichten mist. die meldingen komen binnen op je Galaxy Watch en dan kun je alsnog beslissen of nu het moment is om te antwoorden, of dat het best heel even kan wachten. Sowieso een goed voornemen voor het komende jaar als je op zoek bent naar wat meer balans: niet alles hoeft nu.

Meer informatie over de wearables van Samsung vind je hier.

Advertisement

in samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Gadgets om je gezondheid een boost te geven
Sluiten