Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 apr 2017

Gatsbying is een nieuwe datingterm en we doen het allemaal

Je doet gekke dingen in de naam der liefde. Een heel eind omfietsen in de hoop dat je een glimp van hem opvangt, er altijd on fleek uitzien en ineens mega geïnteresseerd zijn in voetbal bijvoorbeeld. Maar er is een ding wat je waarschijnlijk ook doet en dat is gatsbying.

Gatsbying? Ja, dat is een nieuwe datingterm en reken maar van yes dat jij je daar ook wel eens ‘schuldig aan hebt gemaakt’.

Gatsbying doen we allemaal

Gatsbying is een term die is afgeleid van The Great Gatsby een film uit 2013 met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol en daarvoor een boek van F. Scott Fitzgerald.

Gatsby is een ongelooflijk rijke man en hij houdt de meest uitzinnige feesten in zijn gigantische jachthuis. Waarom? Hij probeert met zijn extravagante levensstijl en grootse feesten indruk te maken op de vrouw aan wie hij zijn hart heeft verloren.

En dat is wat we allemaal doen. We deden het al toen we telkens online en offline gingen op MSN in de hoop dat onze crush ons zou opmerken. En we doen het nog steeds door de beste foto’s van onszelf op Instagram te zetten, door Snaps te maken enkel en alleen in de hoop dat híj het ziet.

Gatsbying is dus eigenlijk social media gebruiken om aandacht te vragen en te flirten. Iets op Snapchat, Instagram of Instagram stories posten en dan wachten tot een speciaal persoon dat heeft gezien, is gewoon de moderne variant van Gatsby die grote feesten gaf om iemands aandacht te trekken.

Zodra je hebt gezien dat hij het heeft gezien, of nog beter, dat hij het heeft geliked, voel je een schok in je hart.

Gatsbying en dan?

Het enige nadeel van Gatsying is dat je er eeuwig mee door kunt gaan, zonder dat er iets gebeurt. Dat komt omdat je het natuurlijk in je eentje doet. Maar ach, als je op school een jongen leuk vond, of een collega misschien, dan deed je ook iedere dag je mooiste outfit aan in de hoop dat hij je zag.

En als je ziet dat hij iets post, probeer dan dan gewoon eens over te beginnen in real life. ’Je was laatst bij dat nieuwe restaurant, was het lekker?’ .

Doodeng ja.

Lees dit ook even: Dit zijn ze: De 4 meest succesvolle basisregels bij het daten

Reageer op artikel:
Gatsbying is een nieuwe datingterm en we doen het allemaal
Sluiten