Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 31 jul 2018

Deze activiteiten tijdens de Gay Pride 2018 wil je niet missen

De Gay Pride 2018 in Amsterdam is officieel van start gegaan. Het duurt nog even voordat het weekend is, maar het kan geen kwaad om je alvast te verdiepen in de leukste feestjes. Wij besparen je de moeite het hele internet door te spitten met dit lijstje.

Feestjes Gay Pride

Met de Amsterdam Pride die van start is gegaan, kan het best lastig zijn om te bedenken wat je nu allemaal wilt gaan doen. De lijst met activiteiten en feesten zijn zó lang. Waar ga je beginnen? Dit zijn volgens ons de dingen die je deze week niet mag missen.

De Reguliersdwarsstraat

We weten natuurlijk al dat de Reguliers dé plek is waar je naartoe moet gaan tijdens de Pride 2018. Vrijdagavond en zaterdagavond is de hele straat gevuld met muziek en de leukste feestjes vanaf zeven uur. Het betreden van de straat zelf is al leuk én ook nog eens gratis. Als je ergens naar binnen wilt, is de kans wel aanwezig dat je moet betalen.

Drag Olympics

Aankomende vrijdag om zes uur moet je bij het homomonument zijn. Hier vindt namelijk voor de veertiende keer de Drag Olympics plaats. De dragqueens en draqkings zullen de strijd met elkaar aangaan in hoge hakken waar wij zelf niet eens op kunnen lopen.

Vaste activiteiten binnen dit spektakel zijn de stilettosprint en handtaswerpen. Daarnaast wordt de wedstrijd afgewisseld met nieuwe sportelementen die binnen het thema passen.

Openluchtbioscoop

Wil je toch even uitrusten tussen al het feesten door? Dan kan je om negen uur terecht op het Mercatorplein 1 en 2 augustus. Hier staat namelijk driehonderd stoelen klaar om met zijn allen gezellig buiten een filmpje te kijken. Woensdag kan je hier de bekende film Moonlight zien en donderdag is Razzia te aanschouwen op groot scherm.

Janey in ‘t Blauwe Theehuis

Voor meiden die van meiden houden die van meiden houden, is dit de plek waar je naartoe gaat. Een super leuke locatie, namelijk in het Blauwe Theehuis midden in het Vondelpark wordt omgetoverd naar feestparadijs. Met een volledig vrouwelijke line-up kan je hier met je vriendinnen naartoe voor een drankje, drankje en praatje.

Prik Pride Street Party

Vrijdag en zaterdag vanaf zeven uur kan je ook losgaan in de Spuistraat. Twee dagen lang is de Spuistraat helemaal afgesloten van verkeer en komen er talloze DJs optreden. De bars zijn natuurlijk open, maar daarnaast zullen er ook food trucks en buiten podia aanwezig zijn. De feestjes duren hier tot een uurtje of drie in de nacht.

Beestenboel in Artis

Homoseksualiteit binnen mensen kennen we. Maar hoe zit dat in het dierenrijk? Donderdag 2 augustus om zeven uur kan je naar dierentuin Artis toe om dit te ontdekken. Naast dat het natuurlijk sowieso fantastisch is om naar Artis te gaan in de avond, zal je hier een hele interessante rondleiding en lezing krijgen.

Joost van Bellen in de Melkweg

Heb je nu zin hebt om de Gay Pride 2018 dansend door te gaan? Dan kan je zaterdagnacht terecht bij de Melkweg. Hier gaat namelijk DJ Joost van Bellen de boel op stelten zetten. De DJ is erg betrokken met de LGBTQI-community en dit beloofd een gigantisch feestelijke bende te worden. Hij zal allerlei verschillende soorten muziek draaien en de eindtijd is nog niet bekend. Dat belooft wat.

Parool

Reageer op artikel:
Deze activiteiten tijdens de Gay Pride 2018 wil je niet missen
Sluiten