Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 7 juli 2017

Hè?! Je geboortemaand vertelt hoe groot je kans is op bepaalde ziektes

Vaak last van migraine? Is jouw zwakke plek je rug? Natuurlijk bepaalt het lot of je DNA een deel, maar wist je dat je geboortemaand je ook kan vertellen hoe groot je kans is op bepaalde ziektes?

Bizar maar waar. Je geboortemaand vertelt je op wat voor ziektes je meer kans hebt. Dat hebben Spaanse wetenschappers ontdekt.

In juni geboren? Lucky you. Dan heb je minder last van migraine en de overgang. Echter komt reuma wel weer vaker voor bij vrouwen die in juni zijn geboren.

Ik geloof het niet

Dat was ook onze eerste reactie. Maar wacht op de verklaring. De experts geloven namelijk dat seizoensgebonden veranderingen in zonlicht, temperatuur en virussen de foetale ontwikkeling kunnen beïnvloeden. Zo onderzochten ze 27 chronische ziektes bij 30.000 mensen. En wat blijkt? Bepaalde ziektes kwamen vaker voor bij mensen die in een bepaalde maand geboren waren.

Ben je een septemberbaby? Goed nieuws voor jou, want dan heb je de minste kans op chronische ziektes volgens de wetenschappers. Maar er zijn ook minder gunstige conclusies. De julibaby heeft juist vaker een hoge bloeddruk en hebben 40 procent meer kans op incontinentie. Oh my.

Het AD maakte een infographic over het onderzoek. Met deze afbeelding kun je kijken op welke ziekte jij meer kans hebt dan anderen. Een beetje creepy is het wel.


Dit is dan wel weer leuk:
Ha! Vrouwen zijn écht het sterke geslacht blijkt uit onderzoek

Reageer op artikel:
Hè?! Je geboortemaand vertelt hoe groot je kans is op bepaalde ziektes
Sluiten