Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 26 apr 2017

Geboren tussen 1982 en 2002? Dan is dit de beste stad om in te wonen voor jou

Heb je zin om te verkassen naar een nieuwe home town, maar weet je nog niet welke stad het gaat worden? Zoek niet verder. Want als je tussen 1982 en 2002 bent geboren dan is dit jouw ideale stad ter wereld, blijkt uit onderzoek.

Als je nu bang bent dat je naar de andere kant van de wereld moet verhuizen als je in de beste stad wilt wonen, dan kunnen we je geruststellen. Je hoeft je vrienden en familie niet nog maar een keer per jaar te zien. Want de beste stad om in te wonen voor jouw generatie ligt gewoon in Nederland.

En de winnaar isā€¦

Uit onderzoek van het Duitse Nestpick blijkt dat de beste stad voor millenials – de generatie die geboren is tussen 1982 en 2002 – Amsterdam is.

Voor het onderzoek werden honderd populaire steden wereldwijd met elkaar vergeleken. Zo keken de onderzoekers naar hoe snel je door de stad kunt bewegen, of er genoeg mogelijkheden zijn om gezond te blijven, hoe er tegen homoseksualiteit wordt aangekeken, hoe snel de internetverbinding, enzovoorts.

En daar scoort Amsterdam allemaal top op.

OkƩ, een woning vinden in Damsko is nog wel een ware struggle. Maar goed, als je er dan eenmaal woont en je hebt het bizarre geluk dat je iets betaalbaars hebt gevonden, dan wil je waarschijnlijk never nooit meer weg.

Mocht je toch liever naar het buitenland gaan, deze steden deden het ook goed:

Beste steden
1. Amsterdam
2. Berlijn
3. MĆ¼nchen
4. Lissabon
5. Antwerpen

Dit mag niet ontbreken als je eenmaal je droomhuis en -woonplaats hebt gevonden: Briljant! Dit is een tafel en koelkast ineen zodat je nooit meer hoeft op te staan

Reageer op artikel:
Geboren tussen 1982 en 2002? Dan is dit de beste stad om in te wonen voor jou
Sluiten