Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 16 mrt 2018

Last van een gebroken hart? Een pijnstiller slikken kan écht helpen

Als je relatie net uit is, weet je dat liefdesverdriet écht pijn kan doen. Hartenpijn is vreselijk en je zou het als je kon zo inruilen voor hoofdpijn of zelfs misselijkheid. Want een gebroken hart is zo godsgruwelijk erg. Als je liefdesverdriet hebt, wil je maar één ding en dat is een pil die de pijn kan stoppen.

Helaas bestaat die pil tegen een gebroken hart niet. Hoewel, een pijnstiller slikken werkt ook écht tegen de emotionele pijn. Dat blijk althans uit nieuw onderzoek.

Onderzoekers van de University of California in Santa Barbara, hebben ontdekt dat pijnstillers als ibuprofen en paracetamol niet alleen helpen tegen fysieke pijn, maar ook emotionele pijn kunnen bestrijden.

Een pijnstiller helpt tegen een gebroken hart

Vrouwen uit een testpanel voelden zich na het slikken van ibuprofen minder emotioneel en verontrust in een oncomfortabele situatie. Opvallend: bij mannen werkte het pilletje niet. Die voelden zich na het slikken juist emotioneler.

Volgens de wetenschappers is de uitkomst eigenlijk helemaal niet zo gek. Want zowel fysieke als emotionele pijn worden geregistreerd door de hersenen. En dat is waar de pijnstillers ook werken.

De onderzoekers zijn er van overtuigd dat pijnstillers vrouwen kunnen helpen om hun gebroken hart te laten genezen. En, nou ja, het is het proberen waard, denken wij. Pas alleen een beetje op dat je niet te veel neemt. Dat is namelijk nooit goed.

En uiteindelijk is het toch tijd die de wonden het beste heelt. Uiteindelijk zul je er sterker uitkomen.

Reageer op artikel:
Last van een gebroken hart? Een pijnstiller slikken kan écht helpen
Sluiten