Oh no: dít kan je doen als je je kostbare oogschaduwpalet of andere make-up hebt laten vallen

Het voel een beetje hetzelfde als dat je je telefoon laat vallen. Je make-uptasje valt op de grond en je hart zakt eventjes. Mentaal moet je je even voorbereiden op het feit dat je nu moet gaan kijken wat er nog heel is en wat niet. Het is niet het einde van de wereld, maar toch… Make-up is best duur, vooral als je een keertje goed geïnvesteerd hebt. Make-upexperts leggen uit hoe je gebroken make-up weer heel kan maken.

We besteden ongeveer 6,50 euro aan make-up per dag. Als je een beetje slim bent met je rekenmachine, kom je per jaar op een behoorlijk bedrag. We begrijpen het dus echt wel als je beetje verdrietig bent als je je make-uppalet hebt laten vallen.

Gebroken make-up weer maken

Er zijn verschillende manieren om gebroken make-up weer te maken, dit hangt af van het product en hoe heftig het kapot is gegaan. Verschillende make-up experts leggen uit hoe ze hun make-up weer maken als het gebroken is.

Psst, sla deze hack op met Pinterest.

Het maken van een gebroken poeder

Celebrity make-up artist Stevi Christine vertelt dat de manier hoe je een poeder weer kan make, afhangt van hoe het product is gebroken. Als er alleen maar één scheur in je poeder zit, kan je het beste het overtollige losse poeder weghalen zodat het niet gaat mengen met andere kleuren. Daarna pak je een make-upkwast en druk je het poeder weer in zijn vorm.

Als het poeder helemaal gebroken is, verkruimel het dan helemaal. Het valt niet meer te redden, dus zoek een apart bakje waar je het in kan doen en gebruik het als los poeder.

Als je creatiever bent aangelegd kan je celebrity make-upartist Anton Khachaturian zijn tip voor gebroken make-up proberen. Hij zegt namelijk dat het maken van gebroken make-up poeder helemaal niet zo moeilijk is. Hij vertelt dat je al stukjes gebroken make-up in de originele verpakking terug moet doen. Daarna verkruimel je het hele poeder, bijvoorbeeld met een tandenstoker. Dan doe je er een paar druppels ontsmettingsalcohol bij en maak je het poeder plat met je vinger of een theelepel. Je hoeft het daarna alleen nog een paar uur te laten drogen en je gebroken make-up is weer heel.

Lees ook: YES: hier kan je simpel geld besparen in je skincare-routine

Reageer op artikel:
Oh no: dít kan je doen als je je kostbare oogschaduwpalet of andere make-up hebt laten vallen
Sluiten