Gebruik jij de goede kleur voor je wenkbrauwen?

Er wordt weinig geschreven over het inkleuren van je wenkbrauwen. Alsof het zo logisch is dat we het er niet eens over hoeven te hebben. Terwijl het best lastig is om de goede kleur te bepalen.

Bij het inkleuren van je wenkbrauwen komt behoorlijk wat kijken. Gebruik je bijvoorbeeld wax, poeder of een potlood, en belangrijker nog, welke kleur gebruik je dan? Vooral wanneer je haarkleur anders is dan de kleur van je wenkbrauwen is dat best tricky. Welke kleur matcht nou het beste met je haarkleur?

Wanneer je donker haar hebt en je het geblondeerd hebt

Gebruik een bruin potlood met een grijzige ondertoon om de ruimtes tussen je wenkbrauwhaartjes op te vullen. Probeer een kleur te vinden die de kleur van je wenkbrauwen het dichtst benadert. Het contrast van een lichte haarkleur met donkere wenkbrauwen is vooral mooi bij blauwe of groene ogen. Wanneer je een extreem lichte huid hebt, neem dan een wat lichter potlood om je look natuurlijk te houden.

Wanneer je blond haar hebt en je het donker geverfd hebt

Neem hiervoor een potlood wat ongeveer twee tinten donkerder is dan je natuurlijke haarkleur. Met platinum tot strawberry blond haar kun je het beste je wenkbrauwen inkleuren met een blond potloodje, daarmee kun je ze net iets aanzetten zonder dat het te getekend overkomt. Wanneer je midden- tot donkerblond haar hebt is een lichtbruin potlood de beste kleur.

Wanneer je je haar in een rossig/rode tint hebt geverfd

In dat geval is het niet mooi om je wenkbrauwen met je haarkleur te matchen, dat kan er namelijk fake uitzien. Het is wel belangrijk om een warme kleur te gebruiken omdat je daarmee het geheel in balans brengt. Neem hiervoor een medium-bruin potlood, wat ervoor zorgt dat je wenkbrauwen er vol en gedefinieerd uitzien. Ook matcht zo’n kleur goed met de goudtonen in je haar.

Reageer op artikel:
Gebruik jij de goede kleur voor je wenkbrauwen?
Sluiten