8 x hoe gebruikte theezakjes jouw ergste beauty issues oplossen

Vergeet de prullenbak. Gooi je theezakjes niet weg. Althans niet gelijk tenminste. Want thee kan perfect helpen bij bepaalde beauty issues.

Verbrand door de zon

Laat de theezakjes afkoelen nadat je ze in kokend water hebt opgelost. Plaats ze daarna op de plekken waar je bent verbrand. Als je het gevoel hebt dat je hele lichaam verbrand is, kun je een bad vol laten lopen met lauw water en daar wat gebruikte theezakjes in leggen. Ga voor minstens tien minuten in bad liggen. Je huid wordt er niet alleen erg zacht van, maar het helpt ook bij het verlichten van de pijn en het zorgt ervoor dat je geen blaasjes krijgt.

Muggenbulten

Last van jeukende muggenbulten? Leg een gebruikt theezakje op de muggenbult voor ongeveer tien minuten. Niet alleen zal de bult kleiner worden maar het zal ook de jeuk verminderen.

Blauwe plekken

Leg een gebruikt theezakje op je blauwe plek om het sneller te helen. Er zitten namelijk stoffen in thee die de bloedvaten versmallen waardoor je met een gebruikt theezakje de blauwe plek sterk kunt verminderen.

Wratten

Mocht je een keer last hebben van een wratje, dan kun je doormiddel van thee de wrat laten verkleinen en uiteindelijk laten verwijderen. Hoe je dit doet? Leg een warm theezakje op je wratje voor ongeveer tien minuten. Doe dit minimaal twee keer per dag. Na een paar dagen zul je al verschil zien.

Donkere kringen onder je ogen

Een nachtje doorgehaald? Laat een theezakje weken in warm water en leg het vervolgens voor ongeveer twintig minuten onder je ogen. Je zult merken dat je donkere kringen gelijk een stuk minder zijn.

Natuurlijke highlights

Dit is ideaal voor vrouwen met licht bruin haar of blond haar. Hang je haar in een bak met theewater en wikkel je haar vervolgens in een handdoek. Spoel je haar na ongeveer dertig minuten uit. Je haar zal niet alleen lichter zijn maar ook zachter. Tip: een druppeltje citroensap erbij kan voor een nóg lichter effect zorgen.

Stinkvoeten

Last van stinkvoeten? Ja, ook vrouwen hebben hier af en toe last van. Laat je voeten in een bak warm water met theezakjes weken voor ongeveer twintig minuten. Bij de eerste keer zal het al minder worden.

Een ontspannend en verzorgend bad

Thee zit vol met antioxidanten. En laten antioxidanten nou juist perfect zijn voor je huid. Voor een heerlijk ontspannend en verzorgend bad voeg je wat gebruikte theezakjes aan het badwater toe. Een perfecte spa-in-eigen-huis-ervaring noemen we dit.

Reageer op artikel:
8 x hoe gebruikte theezakjes jouw ergste beauty issues oplossen
Sluiten