Renée
Renée | LinkedIn Beauty & Style 7 november 2019

Deze toffe gedraaide paardenstaart is hét kapsel als je niet zo goed bent in vlechten

Mocht je New York Fashion Week compleet gemist hebben, dan heb je ook niet de fantastische hair do’s bij de Ulla Johnson show kunnen zien. De kapsels die we daar spotten – hallo, gedraaide paardenstaart – zien er hartstikke stijlvol uit, terwijl je het thuis heel makkelijk kunt maken. Dat is top als je helemaal niet zo goed bent in vlechten.

Je hoeft niet langer te zoeken naar tutorials hoe je precies je haar kunt invlechten of een ander kunstwerk kunt maken. De gedraaide paardenstaart die je kon zien bij Ulla Johnson is namelijk de perfecte variatie op de vlecht.

De perfecte paardenstaart voor degenen die niet goed kunnen vlechten (of gewoon dit kapsel willen rocken)

We laten je hieronder stap voor stap zien hoe je deze fantastische paardenstaart in elkaar draait. Ideaal als je dus niet kunt vlechten of juist eens wat nieuws wil proberen met je haar. Zorg dat je je haar in een middenscheiding handdoekdroog hebt geföhnd, want dan kunnen we beginnen.

paardenstaart vlecht maken
photo by Andrew Werner

Stap 1

De eerste stap is je haar glad en ‘wet looking’ zien te krijgen. Backstage gebruiken ze daar een mousse van Aveda voor, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je in huis hebt. De mousse wordt vervolgens met de platte kant van een kam in het haar gedrukt.

gedraaide paardenstaart
photo by Andrew Werner

Stap 2

Nu komt één van de moeilijkste dingen: je haar bobbelvrij krijgen. Kam eerst je hele haar door zodat het steil is en maak vervolgens twee staarten. Of maak er één staart van, want dat is minstens zo fashionable. Hoe natter het haar, hoe beter dit lukt. Less is more gaat in dit geval echt niet op.

gedraaide paardenstaart maken die lijkt op een vlecht
photo by Andrew Werner

Stap 3

Vervolgens komt het leuke werk. Je gaat je paardenstaart draaien, waardoor het bijna op een vlecht begin te lijken. Dit doe je door twee strengen te pakken en deze strak om elkaar heen te draaien. Op de foto hierboven zie je hoe ze dat backstage bij Ulla Johnson doen.

paardenstaart idee voor als je niet kunt vlechten
photo by Andrew Werner

Stap 4

Voor die extreme wet look wil je tijdens en na het draaien flink tekeer gaan met je haarlak. Dit geeft je namelijk de glossy, pluisvrij gedraaide paardenstaart waar je zo hard voor aan het werk bent. Mocht je altijd denken dat die haarlak bus maar niet op lijkt te gaan – niets is minder waar bij dit kapsel. Vergeet niet om je staart(en) goed vast te zetten en je bent klaar om te gaan.

Dit is dan het eindresultaat:

gedraaide paardenstaart vlechten
photo by Andrew Werner

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Deze toffe gedraaide paardenstaart is hét kapsel als je niet zo goed bent in vlechten
Sluiten