Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 20 feb 2018

Wil hij koste wat het kost geen condoom gebruiken? Zo verander je hem van gedachten

Tijdens een gezellige date kun je stiekem aan niks anders denken dan aan je bed. Met hem erin natuurlijk. Als het eindelijk zover is en jullie toewerken naar het moment suprême, vergeet hij iets. Of beter gezegd, 'vergeet'.

Geen condoom gebruiken zal voor hem wel chill zijn, maar het gaat ook om jou. Al helemaal als je verschillende bedpartners hebt, is het grote noodzaak om het rubbertje niet te vergeten. Daarom hier een paar overtuigingsmiddelen om hem van gedachte te doen veranderen.

Geef hem een slechtere optie

Als hij bijvoorbeeld zegt dat het veel fijner is zonder condoom, geef hem dan een slechtere tweede optie. Hij kan seks hebben met jou mét condoom, of hij kan zich in zijn eentje gaan vermaken. Ook als hij zegt dat het in de douche wel zonder kan, geef je hem hetzelfde antwoord. Geen enkele douche kan een condoom vervangen.

Vertel hem jouw verdiensten voor veilige seks

Misschien heb je wel een spiraaltje of slik je de pil om ervoor te zorgen dat je niet zwanger wordt. Omdat je het belangrijk vindt om daar goed tegen beschermd te zijn, vind je het niet heel erg om er geld aan uit te geven. Maar het kost je wel wat.

Wat doet hij om veilige seks te hebben? Helemaal niks als hij geen condoom gebruikt. Omdat de pil of een spiraaltje je niet gaat beschermen tegen nare ziektes, mag hij die rol op zich nemen door een condoom te gebruiken. Eerlijk verdeeld lijkt ons.

Vertel dat het niet alleen om hem draait

Sommige mannen kunnen ook het smoesje gebruiken dat ze niet klaar kunnen komen met een condoom. First of all, dat is een probleem waar hij zelf maar aan moet werken. En ten tweede: Lekker voor hem. Je mag best tegen hem zeggen dat het niet alleen om hem draait. Iemand die alleen maar aan zichzelf denkt is sowieso al geen seks waard.

Natuurlijk hoef je niet uit je vel te springen als hij niet meteen een condoom erbij pakt, maar je mag hem best laten weten dat je niet zit te wachten op infecties down under. Het is toch veel fijner om uiteindelijk te gaan slapen of naar huis te gaan met de gedachte dat je er niks aan over gehouden hebt?

Reageer op artikel:
Wil hij koste wat het kost geen condoom gebruiken? Zo verander je hem van gedachten
Sluiten