Renée
Renée | LinkedIn Life 2 jan 2019

F*ck Dry January! Waarom een maand wél drinken juist een goed idee is

Een nieuw jaar betekent altijd nieuwe voornemens. Maar waarom zou je jezelf in een maand als januari alcohol compleet ontzeggen? Wij snappen er in ieder geval niks van en vertellen je waarom het juist wél een goed idee is om te blijven drinken. Deze is voor jou als je geen Dry January doet.

Oké, natuurlijk heeft het verschillende voordelen voor je gezondheid om überhaupt geen alcohol te drinken. Toch valt er iets voor te zeggen om geen Dry January te doen.

Geen Dry January

Doe jij niet aan Dry January? Gelijk heb je. Er zijn namelijk genoeg redenen te bedenken om die gedachte snel aan jou voorbij te laten gaan.

1. Alcohol maakt januari juist leuker

De maand januari is überhaupt al moeilijk door te komen. Daarom is het juist een goed idee om ieder weekend gezellig met je vriendinnen af te spreken en de flessen wijn open te trekken.

2. Je hebt een reden om sociaal te doen en van je eigen bank te komen

Niks mis met Baby bingewatchen onder een dekentje, maar je hebt af en toe ook gewoon behoefte aan een avondje met je vriendinnen. Dat is nog net iets leuker wanneer jullie daar een alcoholische versnapering aan toevoegen. Dry January komt dan niet bepaald van pas.

3. Van alcohol word je nog gezelliger

Van nature ben je al een gezellige meid, maar met een wijntje op heb je het nog leuker. Je hebt al snel de lachers op je hand en je weet het: lachen is óók goed voor je gezondheid. Daar heb jij geen Dry January voor nodig.

4. Wat je nu mist zou je in februari toch weer inhalen

Natuurlijk red jij het heus wel om een maand geen alcohol te drinken. Als het moet kan je ook een maand niet snoepen. Maar wat doe je als die maand erop zit? Juist, dan ga je het allemaal ruimschoots inhalen. Een betere tactiek is je drankjes lekker blijven verspreiden over de weken.

5. Andere mensen voelen helemaal geen verschil

Vraag eens aan de mensen om je heen hoe het is om een maand geen alcohol te drinken en je bent ervan overtuigd dat Dry January niet voor jou is. Je verwacht namelijk veel van de resultaten, maar in werkelijkheid merk je niet onwijs veel verschil.

Tenzij je jezelf ieder weekend naar de getver drinkt is er dus niks aan het handje.

11 x waarom het eigenlijk fantastisch is om in januari jarig te zijn

Reageer op artikel:
F*ck Dry January! Waarom een maand wél drinken juist een goed idee is
Sluiten