Waarom je geen genoeg kunt krijgen van lipliner

Misschien zorgt lipliner deze dagen voor wel meer beauty buzz dan de altijd populaire lipstick. Bekend geworden door Kylie Jenner en met zijn jaren '90 uitstraling, is de lipliner weer helemaal terug van weggeweest.

Het voorkomt vlekken

Zie het als een grenslijn voor je lipstick. Door lipliner aan te brengen, wordt de kans aanzienlijk verkleind dat de kleur van je lippen afkomt en op je huid gaat zitten. Wat altijd een vervelend scenario is, aangezien je ermee rondloopt totdat je in een spiegel kijkt. Een dun lijntje langs de liplijn van je mond is het enige dat ervoor nodig is. Kies een lipliner die perfect matcht met de kleur van je lipstick (een klein beetje lichter mag ook).

Het creëert een geweldige, matte look

Als je nog geen perfect matte lipstick hebt gevonden die bij je wensen past, is er altijd nog je lipliner. Deze creëert op zichzelf een geweldige, matte look. Omlijn eerst je lippen en vul ze daarna in met het potlood. Kies voor een iets meer creamy potlood als je deze look vaker wilt dragen, aangezien een erg droge lipliner je lippen kan uitdrogen.

En die look vlekt nooit

Lipliner op zichzelf vlekt nooit. Als je nog steeds bang bent dat je lipstick uitloopt, kun je er daarom voor kiezen om alleen lipliner te dragen. Wil je toch nog je lipstick opdoen? Vul dan eerst je hele lippen in met lipliner en ga er daarna overheen met lipstick. Als je lipstick gedurende de dag minder intens wordt, kun je nog steeds genieten van de intensiteit van je lipliner.

Vollere lippen

Lipliner aanbrengen zorgt er ook voor dat je lippen voller lijken. Dit effect kun je bereiken door de lipliner iets buiten je natuurlijke liplijn aan te brengen. Doe dit wel minimaal, want anders krijg je een onnatuurlijk effect. Om je lippen nóg voller te laten lijken, kun je met een kwastje concealer rond je liplijn aanbrengen. Zo maskeer je eventuele foutjes en geef je je lippen extra dimensie.

Je hoeft er niet veel aan te schaffen

Lipsticks zijn er in talloze kleuren. Van lipliners zijn er echter niet zoveel verschillende kleuren. Maar dat heeft een reden, want lipliner kan met veel kleuren gecombineerd worden. Het zit hem in het blenden met de kleur van je lipstick en de lichte hand tijdens het aanbrengen. Het is belangrijk dat de lipliner zo goed mogelijk matcht bij de lipstick. Wanneer het niet helemaal matcht, is dat oké. Denk hierbij aan een lichtroze lipliner bij een neonroze lipstick. De lipstick is dan gepigmenteerd genoeg om de lipliner te bedekken. Maar breng nooit een donkere lipliner aan in combinatie met een nude lipstick. Tenzij je de jaren ’80 look wilt nastreven.

Reageer op artikel:
Waarom je geen genoeg kunt krijgen van lipliner
Sluiten