Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 4 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Lust je geen groente? Geef je genen dan maar de schuld want het ligt niet aan jou

Mensen kijken altijd nog een beetje gek op dat je geen broccoli lust. En geen spinazie, spruitjes, tomaten en bloemkool. Oeps. Maar meid, dat jij geen groente lust heb je allemaal te danken aan je genenpakket.

Als kind gruwelde je al van alles wat groen is. En stiekem nog steeds. En ondanks dat je het wel weer eens probeert (met kotsen als gevolg) heb je geaccepteerd dat jouw leven groenteloos is.

Je lust geen groente door je genen

Jaha, geen groentepakket voor jou want het past niet bij je genenpakket meid. Uit nieuw onderzoek blijkt dat sommige mensen een genenpakket hebben waardoor bepaalde groentes echt een no-go zijn.

Je kunt er niets aan doen meid

Volgens de onderzoekers verklaart dit dus waarom jij bepaalde groentes écht niet kunt eten. Met name broccoli en spruitjes bleken een hoge aversie op te roepen bij de mensen met het volgende gen: TAS2R38. Dit gen zorgt er voor dat jouw smaakpupillen groente niet kunnen verdragen.

Het beste excuses ooit

Dus, als je de volgende keer weer de vraag krijgt waarom jij je groene groentes niet eet dan weet je het antwoord: het is nou eenmaal zo vastgelegd in mijn genenpakket. Lekker meid.

Recepten met veel verstopte groentes

Unilad.co.uk

Reageer op artikel:
Lust je geen groente? Geef je genen dan maar de schuld want het ligt niet aan jou
Sluiten