Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 7 jul 2018

Eindelijk! Er is een stofje uitgevonden waardoor je geen hoofdpijn krijgt van wijn

Wijn is fijn en al helemaal wanneer je er geen hoofdpijn van krijgt. Goed nieuws: dit bestaat nu. Een bedrijf uit Nederland is erin geslaagd een vervanging voor sulfiet te creëren en dat voorkomt vervelende klachten als koppijn.

Vanavond kun je weer aan de wijn gaan, want morgen heb jij heus geen kater. Dit is nu mogelijk door de wijn zonder sulfiet aka: geen hoofdpijnwijn. Wat een feest, wat een feest.

Geen hoofdpijn

Sulfiet is een stof die veel wordt verwerkt in je favoriete drankje. Het maakt de drank langer houdbaar, maar zorgt tevens voor die onaangename en óh-zo herkenbare koppijn.

Om die kater de baas te zijn heeft het bedrijf Natural4Sure een natuurlijke vervanging voor sulfiet ontworpen. Sure is de stof die hoofdpijn-vrij wijn drinken mogelijk maakt.

Wijn

Deze ontwikkeling kostte de wetenschappers van de HAS Hogeschool in Den Bosch ruim tien jaar. Het uiteindelijke recept bestaat uit verschillende kruiden en een citroenmelisse, samen vormen zij Sure (het natuurlijke sulfiet). Gelukkig hoeft de smaak van het alcoholische genot hier niet onder te leiden, en daarnaast is het een jaar lang houdbaar.

Sure richt zich voorlopig op de markt van witte vino. De prijs van het witte wijntje is wat meer dan je gewend bent, maar dit wordt weer minder wanneer de productie toeneemt.

Maar hé, wij betalen graag iets meer voor dit hoofdpijn vrije drankje. Het maakt drinken alleen maar nog leuker.

Reageer op artikel:
Eindelijk! Er is een stofje uitgevonden waardoor je geen hoofdpijn krijgt van wijn
Sluiten