Oh wow! Dit is waarom je beter geen nachtcrème kan gebruiken met warm weer

Het zou heel goed kunnen dat jij momenteel wat meer last hebt van puistjes. Dit komt door al dat gezweet want éuh ja: warm weer. Onze poriën verstoppen hierdoor eerder, maar hier kan jij gelukkig slim op inspelen. Het is heel simpel: Gebruik geen nachtcrème. Dat scheelt een hoop verstoppingen.

Puistjes zijn vervelend en deze kunnen ontstaan door zweet. Dit is natuurlijk het laatste wat jij wilt en gelukkig kan je dit zelf beperken. Met warm weer kan je beter geen nachtcrème gebruiken. Zo voorkom jij dat je jouw poriën verstopt, en deze het zweet niet kwijt kunnen.

Warm weer

Het warme weertje is heerlijk maar voor mensen met snel geïrriteerde huid, is dit niet optimaal. Dermatoloog Thomas Maselis legt ons uit hoe het zit met puistjes en warm meer. ‘Onze opperhuid beschermt ons tegen de effecten van zonnestralen: ze wordt in de zomer tot wel zes keer dikker, waardoor puistjes en co minder aan de oppervlakte kunnen komen.’

Nu denk jij: ‘Hee, dat is fijn – die puistjes blijven sowieso wel weg dus’. Maar dat is niet het geval. Je kan namelijk zweetpuistjes krijgen van deze temperaturen.

‘Het zijn doorgaans van die rode bolletjes met helder vocht er in. Je krijgt ze vooral op de rug omdat je ’s nachts transpireert en het zweet niet snel genoeg kan worden afgevoerd. Je zweetklieren raken ontstoken, met vervelende puistjes als gevolg.

Dit zijn de allerbeste manieren om puistjes te voorkomen

Geen nachtcrème

Deze puistjes kunnen zich ook op jouw gezicht begeven. Het is daarom aan te raden om je gezicht voor het slapen goed te reinigen. Nachtcrèmes zijn voor dit soort hete temperaturen té voedend. Smeer in dit geval een dagcrème op, deze is lichter en makkelijker opneembaar voor de huid. Op deze manier ben jij zweetpuistjes de baas.

Zorg daarnaast dat jouw kamer zo koel mogelijk is, een fris windje doet wonderen voor jouw huid en daarmee ook voor jouw schoonheidsslaapje.

Reageer op artikel:
Oh wow! Dit is waarom je beter geen nachtcrème kan gebruiken met warm weer
Sluiten